os-jovan-cvijic-knjizevni-cas-1Osnovna škola „Jovan Cvijić“ iz Brezičana svake godine na prikladan način obilježava Evropski dan jezika.

Tradicija je nastavljena i ove godine pa je proteklog četvrtka održan Književni čas tokom kojeg su učenici ove škole pokazali da se izvrsno služe ne samo maternjim nego i njemačkim i engleskim jezikom.

-Kroz dramske prikaze, recitacije i pjesme naši đaci su ukazali na vrijednosti srpskog jezika i ćirilice kao pisma ali i na bogatstvo koje se ogleda u poznavanju i drugih jezika – rekla je Olivera Brdar Mirković, direktorica škole.

Program Književnog časa pripremili su učenici predmetne nastave zajedno sa svojim nastavnicama: Draženkom Međed, Novkom Palalić, Suzanom Petković i Majom Tubin.

U programu koji su učenici prikazali govorilo se o univerzalnim vrijednostima, ljubavi, jeziku, školi, i to kroz recitacije, pjesme te modernizovane dramske priče o Svetom Savi, Romeu i Juliji.

os-jovan-cvijic-knjizevni-cas-2-Vrijednost ovakvih dešavanja ogleda se u upoznavanju učenika sa književnim djelima različitih kultura i poznavanju što više jezika ali i o značaju očuvanja svoje jezičke baštine – dodala je Brdar Mirković.

Tekst i foto – OŠ „Jovan Cvijić“ Brezičani/Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com