rudar-prijedor-podrinje-1Sigurno je da u Fudbalskom klubu Rudar-Prijedor mogu biti potpuno zadovoljni učinkom u prvom dijelu sezone u Prvoj ligi Republike Srpske.

„Rudari sa Sane“ su sa 21 bodom uz rame lideru banjalučkom Brcou, a seriju dobrih partija potvrdili su u derbiju 11.kola savladavši Podrinje sa 2:0.

Centralna figura susreta bio je dvostruki strijelac Ervin Ćatić.

-Znali smo da nas čeka težak posao protiv iskusne ekipe iz Janje, ali odgovornošću svih igrača, čekajući svoje prilike na kraju smo zasluženo slavili. Pred kraj sam izašao sa terena, dobivši jedan udarac, ali biće sve u redu i nadam se da ću biti spreman za nova iskušenja – priča Ćatić.

rudar-prijedor-sloboda-mg-rezultat-3Mladić, koji je 28.juna navršio 19 godina, za fudbalskom loptom potrčao je kao šestogodišnjak u Podgrmeču iz rodnog Sanskog Mosta.

Prije dvije godine došao je u Rudar-Prijedor i poslije sezone nastupa za juniore, prekomandovan u prvi tim, a 16.marta trener Zlatko Jelisavac ukazao mu je povjerenje u prijateljskom susretu u Ljubiji protiv Krupe iz Krupe na Vrbasu.

-U prvenstvenim utakmicama debitovao sam na oproštaju od Premijer lige BiH, kada smo savladali mostarskog Veleža sa 4:0. Najviše mi odgovara da sam u špicu napada, ali i po krilnoj poziciji imam prostora da se dokažem – ističe Ćata, kako ga oslovljavaju saigrači.

U borbama za bodove prethodno je pogodio i mrežu Slobode iz Mrkonjić Grada.

Bio je strijelac i u porazu Prijedorčana u osmini finala Kupa RS na gostovanju Krupi (2:1), ali je već okrenut ka novom rivalu, Tekstilac Kortu koji u subotu stiže na prijedorski Gradski stadion.

-Dervenćani imaju odličan, iskusan tim, što potvrđuje da su i prošle sezone bili na kraju na sadašnjoj, trećoj poziciji. Ipak, vjerujem da im se, uz podršku naših navijača, možemo revanširati za startni poraz (0:2) kod njih, kada nismo iskoristili svoje šanse u ravnopravnoj igri – optimista je Ćatić.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com