mira-prvak bihRukometašice „Mire“, šampionke Premijer lige BiH, te osvajačice pobjedničkih pehara u Kupu Republike Srpske i Kupu BiH, okupile su se danas (ponedjeljak) u sportskoj dvorani „Mladost“, čime su počele njihove pripreme za predstojeću sezonu.

Prijedorčanke su ovoga ljeta napustile nosioci igre Slađana Ivetić i Milica Vlahović, koje nastavljaju karijeru u Njemačkoj, Sanja Jevtić koja se „triplom krunom“ oprostila od uspješnog bavljenja rukometom, te Azra Bašanović, koja je za „Miru“ igrala na dvojnu registraciju, dolazeći iz ŽRK „Bihać“, a u narednoj sezoni nastupaće za pomenuti klub s obzirom da je isti izborio plasman u bh. elitu.

-Umjesto igračica koje su nas napustile, za mjesta u bekovskoj liniji konkurisaće Nevena Lukač, koja se poslije godinu i po dana pauze vraća sa porodiljskog odsustva, i Dunja Kunovac, jer ćemo konačno uspjeti da angažujemo našu nekadašnju članicu. Trener Darko Gligorević najavio je odlazak, pošto ima obaveza i na poslu, te ćemo tražiti novo rješenje. Od 10. avgusta ekipa će se nalaziti na sedmodnevnim pripremama na Mrakovici – rekla je predsjednik ŽRK „Mira“ Nada Đaković.

N.Đerić/A.Drakulić

Foto – arhiva