volonterski kamp doboj-zavrsetak (1)U Doboju je juče zatvoren volonterski radni kamp organizovan s ciljem sanacije štete od poplava, a u kojem su učestvovala 43 volontera(uključujući i organizatore) iz Prijedora, Banjaluke, Prnjavora i Zvornika.

Za najboljeg volontera kampa izabran je Prijedorčanin Milan Štikovac, kojem je uručena i jednokratna novčana stipendija u iznosu od 150 KM, a pohvaljeni su takođe naši mladi sugrađani Slavica Drinčić i Nikola Pekija.

Kamp pod nazivom “Srce, ruke, lopata”, organizovali su Ministarstvo porodice, omladine i sporta, Volonterski servis i Omladinski komunikativni centar iz Banjaluke.

Volonterski radni kamp je počeo 28. jula, a volonteri su bili smješteni u kasarni “Miljkovac” u Doboju.

Prijedorčanka Slavica Drinčić, inače predsjednica Volonterskog kluba koji djeluje pri gradskoj organizaciji Crvenog krsta u našem gradu, bila je vođa kampa.

“Voditi ovaj kamp za mene je bila i čast i obaveza. Ponosna sam na sve volontere koji su tokom sedmodnevnog rada na sanaciji dobojskih osnovnih škola Sveti Sava i Vuk Stefanović Karadžić ostavili veliki trag“, rekla je Drinčićeva.

volonterski kamp doboj-zavrsetak (2)Ona je dodala da su volonteri bili angažovani na iznošenju zaostalog materijala iz objekata, uklanjanju šuta, pripremi zemlje za sijanje trave da bi škole bile spremne za novu školsku godinu, te su pomagali stanovništvu kojem je bila neophodna pomoć u sanaciji štete od poplava.

“Naročito sam sretna što je među volonterima prisutnim u Doboju najveći broj, njih dvadesetak, stigao upravo iz Prijedora, čime smo još jednom pokazali da je naš grad i njegova omladina uvijek spremna da pomogne onima koji su u nevolji i kojima je pomoć potrebna”, istakla je Drinčićeva.

SRNA
A.Drakulić – www.prijedordanas.com