crveni-krst-prijedor-humanitarne-akcije-djecija-nedjelja-1Podjelom paketa višečlanim porodicama prijedorski Crveni krst nastavio je danas humanitarne akcije povodom Dječije nedjelje.

Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Prijedor Zoran Veselinović rekao je da su danas pakete dobile porodice Marjanović iz Miljakovaca sa desetero djece i Milinković sa Bukove Kose sa šestoro djece, od kojih je jedno beba.

“NJima je pomoć u vidu hrane, higijene, posteljine i obuće uvijek potrebna. Pomoć će sutra biti uručena i porodici Vojislava Bjeljca iz Donjih Garevaca, koja ima nepokretnog sina sa poteškoćama u razvoju”, rekao je Veselinović novinarima u Prijedoru.

On je podsjetio da je prijedorski Crveni krst tradicionalno povodom Dječije nedjelje dodijelio pomoć i Javnoj ustanovi “Centar Sunce” koju pohađa 116 djece sa poteškoćama u razvoju, ove godine u vidu slatkiša.

“Vrlo nam je bitna i podjela edukativnog materijala o pravima djeteta u osnovnim školama u Prijedoru jer je vrlo bitno da i sama djeca to dobiju u svoje ruke i da saznaju za svoja prava”, istakao je Veselinović.

Dječija nedjelja ove godine u Republici Srpskoj obilježava se od 3. do 9. septembra pod motom “Porodica na prvom mjestu” i uz podršku ministarstava zdravlja i socijalne zaštite, porodice, omladine i sporta, te prosvjete i kulture.

Tekst – SRNA
Foto – Crveni krst Prijedor
Video – ELTA HD

crveni-krst-prijedor-humanitarne-akcije-djecija-nedjelja-2 crveni-krst-prijedor-humanitarne-akcije-djecija-nedjelja-3 crveni-krst-prijedor-humanitarne-akcije-djecija-nedjelja-4