rtrs-toplana-prijedor-pocinje-grijanjeZbog niskih temperatura, nova prijedorska „Toplana“ deset dana prije zvaničnog početka sezone, počinje s radom.

Iz prijedorske „Toplane“ poručuju potrošačima da će grijanje biti pušteno najkasnije do sutra ujutro. Kotlovi su u funkciji još od subote, ali je ranije puštanje grijanja spriječio kvar na vrelovodu. Nabavljena je dovoljna količina biomase za ovu sezonu, a radijatori će biti topli i danju i noću.

Hladni oktobarski dani, trebalo bi da ubrzaju početak sezone grijanja u Prijedoru. Iako sezona počinje 15. oktobra, građani smatraju da je već trebalo da počne zbog niskih temperatura.

U novoj prijedorskoj „Toplani“ kažu da je ranije puštanje grijanja omeo veliki kvar na vrelovodu, koji je otklonjen. Topli radijatori očekuju se najdalje do sutra ujutro.

“Sada trenutno se puni sistem vodom, a prije toga smo praznili sistem zbog radova u ulici Vuka Karadžića, tako da nam je i u bunaru malo opao nivo vode, ali ako bude potrebe mi ćemo se priključiti na gradsku mrežu da se što prije dopuni vrelovod. Čim se dopuni vrelovod, ja očekujem da će to biti danas sigurno, pale se pumpe i svi će stanovi biti zagrijani”, rekla je Ljiljana Despotović, direktorka „Toplane“ Prijedor.

U „Toplani“ kažu da je nabavljena dovoljna količina novog energenta za ovu sezonu- biomase. Cijene grijanja ostaju na nivou prošlogodišnjih. Procenat naplate iznosi 85 odsto, od ovog mjeseca povećan je broj korisnika.

RTRS