rtrs-pauk-sluzbaPočetakom rada Pauk službe u Prijedoru je umanjen intenzitet posla “Parking servisa”, ali istovremeno i povećan prihod od parking-automata.

Za promijenjenu svijest vozača, presudan je iznos kazni.

Prema trenutnim podacima prijedorski “Parking servis“ u prosjeku blokira pet vozila dnevno, dok je Pauk služba u proteklih godinu dana u Prijedoru, Kozarskoj Dubici i Novom Gradu intervenisala oko 700 puta.

Od kada je uz blokiranje nepropisno parkiranih vozila u Prijedoru takozvanim “kandžama“, prošle godine ponovo s radom počela Pauk služba, saobraćajna kultura vozača podignuta je na viši nivo. Vozači kažu, ne isplati se kršiti saobraćajne propise.

Tokom protekle godine u Prijedoru, Kozarskoj Dubici i Novom Gradu Pauk služba intervenisala je oko 700 puta.

pauk proradio (1)– Do dva kilometra cijena prevoza premiještanja vozila je 20 KM, od dva do 10 je 60 i preko10 kilometara je 90 KM. Cijena započete radnje iznosi 30 maraka, rekao je Mirko Brkić, sekretar Auto – moto društva “Prijedor“.

“Parking služba“ Grada Prijedora prošle godine blokirala je 1.360 vozila, a od početka ove godine više od hiljadu. Cijena deblokiranja je od 30 do 40 maraka, u zavisnosti od vrste parkirališta.

– Od blokiranja u 2015. godini prihod je bio negdje oko 50. 000 KM, a u prvih devet mjeseci negdje je to oko 38. 000 KM. Znači, kada se napravi neka analiza, praktično do kraja ove godine očekujemo sličan maltene isti rezultat, kao i prošle godine, istakao je Aleksandar Јeftić, šef Odsjeka za saobraćaj i parkinge Grada Prijedora.

Izgradnjom nadvožnjaka u Prijedoru je na tri raskrsnice izmijenjeno pravo prvenstva prolaza, a iz gradskog Odsjeka za saobraćaj i parkinge apeluje na vozače da voze oprezno i obrate pažnju na novu signalizaciju.

RTRS