rudar-prijedor-sloboda-mg-rezultat-4Rudar-Prijedor je bio ubjedljiv protiv Slobode iz Mrkonjić Grada (4:0) i kao najefikasnija ekipa u dosadašnjem toku prvenstva Prve lige Republike Srpske sa 17 golova, napravio je korak bliže lideru Borcu.

Naime poslije remija Banjalučana u Foči protiv Sutjeske „rudari sa Sane“ imaju 17, samo bod manje od „crveno-plavih“.

Na ruku im ide raspored, pošto poslije gostovanja dobojskoj Slogi tri meča zaredom igraju kod kuće.

Subotnji susret obilježio je napadač Ognjen Jaćimović, potvrdivši da je ljetos stigao kao pravo pojačanje iz redova Omarske, čiji je bio prvi strijelac, a i posljednjih sezona jedan od golgetera drugoligaške konkurencije.

Upisao se dva puta u listu strijelaca,uz dobro kretanje, mogao je to još dva puta, a na svom kontu sada ima ukupno četiri pogotka.

rudar-prijedor-sloboda-mg-rezultat-3-Nama je je u ovom momentu bilo važno ono što stalno ponavljamo, pristup igri i odnos prema dresu Rudar-Prijedora. Takav je i bio prilaz mojih igrača, a rezultat nije izostao. Dobro je što nakon dvije utakmice na kojima nismo postili gol, u Kupu BiH na gostovanju kod Mladosti Doboj Kakanj i prvenstvenom meču u Gradišci sa Kozarom, ponovo bila realizacija na zavidnom nivou. Postigli smo četiri gola, mogli smo i više, a zadovoljni smo sa nova tri boda da mirno igramo u daljem takmičenju – rekao je trener Prijedorčana Zlatko Jelisavac.

Ujedno domaći su napravili lijepu uvertiru pred okršaj osmine finala Kupa Republike Srpske u srijedu protiv premijerligaša Krupe iz Krupe na Vrbasu, ali ne malo iznenađenje gledalaca bilo je kada su se po završetku duela sa Mrkonjićanima čule riječi oficijelnog spikera na prijedorskom Gradskom stadionu da nije poznato gdje će dočekati Krupljane.

U Rudar-Prijedoru kao razlog navode činjenicu da žele sačuvati teren.

Ipak, čini se da i nemaju mnogo opravdanja u tome.

Umjesto da se pozabave onima koji su katastrofalno uradili renoviranje „travnatog tepiha“ jer je u gorem stanju nego što je bio, najavljuju da žele da uskrate svoje ne baš brojne vjerne navijače, koji godinama nemaju priliku da posmatraju ni prijateljske mečeve, za jedan okršaj sa kvalitetnim rivalom.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com