omarska-sloboda-novi-grad-1Omarska je u zaostaloj utakmici 5.kola prvenstva Druge lige Republike Srpske-grupa Zapad sasvim zasluženo savladala Slobodu iz Novog Grada sa 2:1 i popela se na treću poziciju sa 15.bodova, dok su gosti ostali na drugom mjestu sa 16, bodom manje od lidera banjalučkog Željezničara.

Izabranicima trenera Ernesta Šabića bio je ovo prvi poraz u borbama za bodove nakon ispadanja iz elite Srpske, iako su na odmor otišli sa golom prednosti.

U 32.minuti iskusni Arnes Brkić je iskoristio smušenost odbrane domaćih i kraj istrčalog golmana Mladena Jokića rutinski zatresao mrežu za 0:1.

Najbolji akter susreta bio je Vedran Panić, kojeg je u 37.minuti čuvar mreže „crvenih“ sa stadiona „Mlakve“ Slobodan Majkić oborio u svom kaznenom prostoru, ali sudija Aleksandar Railić iz Dervente nije pokazao na „bijelu tačku“, da bi u nastavku susreta imao neujednačen kriterijum, svirajući više faulova u korist „plavih“, ali im je dodijelio i previše žutih kartona.

omarska-sloboda-novi-grad-2Panić je majstorski u 43.minuti solo-prodorom nadmudrio trojicu protivničkih igrača i ušavši u šesnaesterac, iskosa sa desne strane tukao po zemlji, ali je Majkić bio na mjestu.

Ono što iz nekoliko akcija i stvorenih prilika u prvom dijelu nije „materijalizovala“ ekipa Milenka Vulete uspjela je u drugom poluvremenu iz prekida.

Preokret je najavio Panić u 64.minuti kada je iz slobodnog udarca sa oko 20 metara iskosa sa desne strane donio izjednačenje 1:1.

Činilo se da lopta dugo „putuje“, Majkić je malo krenuo pa stao, zbunio ga je i kapiten domaćih Nišević koji je „uklizavao“, a na kraju se lopta „zakoprcala“ u mreži gostiju.

Osam minuta kasnije dosuđen je „slobodnjak“ za Omarščane na oko 25 metara iskosa na lijevoj strani.

Darko Zdjelar je „preskočio“ loptu, a Nemanja Nišević je pravim „evro-golom“ poslao loptu u sami donji bliži ugao Majkića za veliku radost svog tima.

Dobro proigran od Panića, Aleksandar Višić je u 80.minuti sa 12-13 metara pogodio prečku, a Sloboda se tek u samom finišu „trgnula“ i pokušala da stigne do izjednačenja, ali bez uspjeha.

Vrijedi zabilježiti šut kapitena Saše Kovačevića iz slobodnog udarca sa lijeve strane, kada je domaća odbrana izbacila loptu gotovo sa gol-linije, a do kraja rezultat je ostao nepromijenjen.

omarska-sloboda-novi-grad-3Omarska: Sloboda(NG) 2:1(0:1)

Omarska
Stadion: FK Omarska
Gledalaca: 200
Sudija: Aleksandar Railić (Derventa) 6
Strijelci: Panić u 64. i N.Nišević u 72. za Omarsku, a Brkić u 32.minuti za Slobodu
Žuti kartoni: Da.Romanić, Zdjelar, Hrvaćanin, Panić, Rosić (Omarska), Kovačević (Sloboda)

OMARSKA:
Jokić 6,5, N.Nišević 8 (od 90.Ritan -), Zdjelar 75,, B.Romanić 7,5, D.Nišević 7,5, Da.Romanić 6,5 (od 71.Grahovac -), De.Romanić 7, Panić 8, Anđić 7,5, Višić 7, Hrvaćanin 7,5 (od 83.Rosić -)

SLOBODA:
Majkić 6,5, Tica 7, Ćulibrk 6,5, Brkić 7, Antonić 7, Balaban 6 (od 67.Savanović -), Kovačević 7, Žujić 6 (od 90.Babić -), Elijazović 6,5, Topić 7, Vujčić 6 (od 81.Vranešević -)

Igrač utakmice: Vedran Panić (Omarska)

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

omarska-sloboda-novi-grad-4 omarska-sloboda-novi-grad-5 omarska-sloboda-novi-grad-6 omarska-sloboda-novi-grad-13 omarska-sloboda-novi-grad-14 omarska-sloboda-novi-grad-15 omarska-sloboda-novi-grad-7 omarska-sloboda-novi-grad-8 omarska-sloboda-novi-grad-9 omarska-sloboda-novi-grad-10 omarska-sloboda-novi-grad-11 omarska-sloboda-novi-grad-12 omarska-sloboda-novi-grad-16 omarska-sloboda-novi-grad-17