rudar prijedor-drina-septembar-rezultat (1)U šesnaestini finala Kupa Bosne i Hercegovine, ekipa Rudar-Prijedora gost je Mladosti Doboj Kakanj. Trener Prijedorčana Zlatko Jelisavac na raspolaganju ima mlad i perspektivan igrački kadar koji je u ovih zadnjih 7. kola to i pokazao pozicijom u samom vrhu tabele.

-Svjesni smo uloge autsajdera, ali i prilike da vidimo našu pravu vrijednost jer na gostovanjima pružamo maksimum. U Doboj Kakanj idemo da igramo fudbal i da se časno oprostimo od Kupa BiH, jer je Mladost kvalitetom i iskustvom u velikoj prednosti – rekao je trener Zlatko Jelisavac.

Ekipa Ibre Rahimića startovala je jako dobro u novoj sezoni Premijer lige i sa 15 bodova dijeli treće mjesto na tabeli.

“Naš cilj je da u Kup takmičenju nadmašimo prošlogodišnji uspjeh, naravno, ukoliko nam se ukaže prilika. Ekipa Rudar-Prijedora igra jako dobro u Prvoj ligi RS i sigurno će biti nezgodan protivnik. Ipak mišljenja sam da smo trenutno daleko kvalitetniji tim i da naša pobjeda ne bi trebala doći u pitanje”.

Glavni sudija u susretu između Mladosti Doboj Kakanj i Rudara-Prijedora je Mateo Musa iz Čitluka a asistenti Davor Beljo i Silvio Bubalo iz Mostara. Susret se igra u srijedu (sutra) sa početkom u 16 sati na stadionu u Doboju.

RTV Prijedor
Foto arhiva – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com