shodan-kup-2016-1Članovi Karate kluba „Energija“ iz Banjaluke bili su najuspješniji i osvojili su prvo mjesto na 18.međunarodnom turniru „Shodan kup 2016“.

Drugo mjesto zauzeo je banjalučki „Šotokan“, dok su trećeplasirana bili borci KK Banjaluka, a u borbi za pobjednički pehar u ekipnom plasmanu izuzeti su dometi domaćina i organizatora ove tradicionalne sportske manifestacije KK „Shodan“ iz Prijedora, s obzirom da je imao najviše predstavnika.

Za najboljeg takmičara u muškoj konkurenciji proglašen je Aleksandar Topić („Shodan“) , dok je u ženskoj najuspješnija bila Miljana Vujsain („Mladost“ Kostajnica).

Na četiri borilišta jednog od najprestižnijih turnira u Srpskoj, učešće je u svim uzrasnim kategorijama uzelo preko 400 karatista i karatistkinja iz 26 klubova Srbije, Hrvatske, Republike Srpske i Federacije BiH.

shodan-kup-2016-2-Ispred Karate saveza Republike Srpske uručili smo priznanja generalnom sekretaru Evropske karate federacije Stjepanu Čelanu iz Zagreba, te Slavoljubu Piperu iz Čačka, generalnom sekretaru Balkanske karate federacije, ujedno i predsjedniku Karate saveza Srbije, dok je među gostima bio i Davor Cipek, prvi administrativac KS Hrvatske – rekao je prvi čovjek Karate kluba „Shodan“ Rajko Vučićević.

„Shodan kup 2016“ u sportskoj dvorani „Mladost“ u gradu na Sani otvorio je zamjenik gradonačelnika Prijedora Milenko Đaković.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

shodan-kup-2016-5 shodan-kup-2016-3 shodan-kup-2016-4