nezavisne-ubistva-trnopoljePolicija intenzivno traga za ubicom koji je u Trnopolju, kod Prijedora, mučki usmrtio Muharema Balića (62) i Almira Redžića (48).

Radomir Dukić, načelnik Sektora kriminalističke policije CJB Prijedor, kazao je da su u toku kriminalistička obrada i kontrola više osoba te operativne radnje na terenu.

“Biće izvršen i određen broj pretresa i priveden veći broj osoba. Nadam se da će policija brzo riješiti ovo krivično djelo i identifikovati izvršioca”, rekao je Dukić i ponovio da se kao motiv ovog dvostrukog ubistva isključuje koristoljublje, a u velikom stepenu i nacionalna mržnja.

“Ostali motivi se trenutno provjeravaju”, rekao je Dukić i naveo da provjeravaju sve informacije koje bi mogle otkriti razlog ubistva, kao i izvršioca.

On je dodao da policija provjerava i vezu ovog dvostrukog ubistva sa ubistvom Radovana Grbića koje je počinjeno na sličan način: rafalom iz automatskog oružja, u aprilu u Rasavcima, kod Prijedora.

Predstavnici bošnjačkih i probosanskih partija iz Prijedora i Novog Grada, koji učestvuju u lokalnim i republičkim organima vlasti, uputili su juče pismo Radislavu Jovičiću, ministru unutrašnjih poslova RS, u kojem su zatražili da istraga o dvostrukom ubistvu bude prioritet u radu.

“Tražimo da javnost bude blagovremeno obaviještena o rezultatima istrage u skladu sa propisima koji neće dovoditi istragu u pitanje”, navodi se u pismu koje su potpisali poslanici u Narodnoj skupštini RS Senad Bratić i Behzad Čirkin, zatim svih pet odbornika bošnjačke nacionalnosti u Skupštini grada Prijedora i predstavnici Savjeta mjesne zajednice Kozarac.

Podsjećamo, Balić i Redžić ubijeni su 28. jula u večernjim satima u kafiću “San” u Trnopolju, kod Prijedora.

Nezavisne novine