srna-boracka organizacija pd-referendumBoračka organizacija grada Prijedora pozvala je svoje članove da izađu na referendum 25. septembra i svojim glasom daju punu podršku obilježavanju Dana Republike Srpske.

“Boračka organizacija grada Prijedora smatra svojom obavezom da podrži inicijativu Milorada Dodika, legitimnog predsjednika Republike Srpske, kao i odluku Narodne skupštine Republike Srpske”, naglasio je predsjednik Boračke organizacije grada Zoran Predojević.

Boračka organizacija grada Prijedora smatra da su preglasavanje i pritisak posredstvom međunarodnih predstavnika, kao i ponašanje Ustavnog suda BiH i visokog predstavnika, postali “stupidna navika neuvažavanja Republike Srpske i nepodnošljiva praksa ponižavanja srpskog naroda i njegovih legalno izabranih organa i institucija”.

srna-boracka organizacija pd-referendum (1)“Kao borci, ali i kao ljudi, smatramo da se takvoj ustaljenoj praksi i takvom ponižavanju mora i treba stati u kraj i da se to referendumom o Danu Republike Srpske može legalno i legitimno postići”, naveo je Predojević.

Rasprava i donošenje odluke povodom najavljenog referenduma o Danu Republike Srpske bila je jedna od tačaka sjednice Predsjedništva Skupštine Boračke organizacije grada Prijedora koja je održana večeras u Prijedoru.

SRNA