glas-ljetovanje djeca beciciU okviru projekta “Socijalizacija djece Republike Srpske”, 3. septembra u Bečiće će otputovati 164 djece, među kojima najviše iz Bijeljine, te Prijedora, Šipova i Istočnog Kupresa, saopšteno je iz Javnog fonda za dječiju zaštitu Republike Srpske.

Trinaesta smjena učesnika u ovom projektu boraviće u Bečićima do 12. septembra.

Projekat “Socijalizacija djece Republike Srpske” je dugogodišnjom realizacijom, velikim obuhvatom djece iz ranjivih kategorija i dostignutim ciljevima, postao prepoznatljiv u sistemu dječije i socijalne zaštite Srpske, navodi se u saopštenju.

Javni fond za dječiju zaštitu projekat finansira u cjelini, a realizuje ga u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, uz podršku Vlade Srpske, koja dva puta godišnje razmatra informacije o toku i realizaciji ovog projekta.

Projekat se ove godine realizuje od 20. maja do 21. septembra u četrnaest smjena, a planirani broj učesnika, sa stručnim pratećim osobljem, je veći od 2.000, od čega 1.800 djece iz najosjetljivijih kategorija iz svih gradova i opština Srpske.

Trenutno je na moru 12. smjena koja broji 174 učesnika iz sedam gradova i opština Srpske.

Osim djece iz nadležnosti centara za socijalni rad, u Bečićima se trenutno nalaze djeca koja imaju hroničnu astmu sa pedijatrijskih odjeljenja bolnica u Banjaluci, Prijedoru i Bijeljini.

Zaključno sa 12. smjenom, u ovoj godini obuhvaćeno je 1.800 lica, a očekuje se obuhvat više od 2.000 lica, što sa brojem učesnika projekta u prethodnih 14 godina iznosi 26.000 lica, među kojima 22.000 djece.

SRNA