kup pfs pd-finale 2016 (1)Slaven iz Dobrljina prvi put je trijumfovao u Kupu na teritoriji PFS Prijedor, pošto je u finalu na Gradskom stadionu u gradu na Sani, zasluženo savladao prošlogodišnjeg osvajača trofeja, Borca iz Kozarske Dubice, sa 2:1.

Prvo poluvrijeme proteklo je u pravoj „uspavanci“, jer su se rivali pomalo „ispitivali“ i bili prilično „rezervisani“.

U nastavku ekipa člana Četvrte lige PFS Prijedor bila je konkretnija, viže željela pobjedu, što joj se na kraju isplatilo.

Izabranici trenera Drage Ivančevića su savladavši drugoligaša Republike Srpske potvrdili da nisu slučajno u Omarskoj protiv takođe tima drugoligaškog ranga, polufinalni okršaj riješili u svoju korist sa 4:2.

U 65.minuti Nikola Pekić je u svom kaznenom prostoru pokušao da zaustavi Mišu Jelisavca, koji je zajedno sa njim pao, a sudija Dalibor Anđić iz Omarske, pošto je bio blizu mjesta događaja pokazao je na „bijelu“ tačku.

kup pfs pd-finale 2016 (2)Dobrljince je u vođstvo sigurnim izvođenjem penala poslavši loptu po zemlji doveo Bojan Kabić, koji je pet minuta kasnije ostao „zaboravljen“ u protivničkom šesnaestercu i iskosa sa desne strane sa oko 12-13 metara pogodio suprotan ugao gola Emira Krivdića.

Dubičani su se tek tada „probudili“ i krenuli „na sve ili ništa“.

Predrag Pralica je u 75.minuti, poslije solo akcije po desnoj strani, uspio samo da ublaži poraz sastava Vlade Kotura.

Po završetku susreta Mile Mandić, predsjednik PFS Prijedor, uručio je kapitenu Slavena Mirku Kolundžiji pobjednički pehar, ali i pehar za finalistu Igoru Burazoru, kapitenu Borca.

Borac(KD): Slaven (Dobrljin) 1:2(0:0)

Prijedor
Gradski stadion
Gledalaca: 50
Sudija: Dalibor Anđić (Omarska) 7
Pomoćnici: Milan Gvozden (Saničani) i Goran Ilinčić (Prijedor)
Delegat: Petar Krajišnik (Prijedor)
Strijelci: Pralica u 75. za Borac, a Kabić u 65. (iz penala) i 70.minuti za Slaven
Žuti kartoni: Pekić, Pralica, Pušibrk (Borac)

BORAC:
Krivdić 6, Dedić 6, Čavka 6,5, Šakić 6,5, Pekić 6, Burazor 7, Pralica 7, Đenadija 7, Tica 6, Halilović 6 (od 46. Pušibrk 6), Jaćimović 6,5

SLAVEN:
Aleksić 6,5, Radić 6,5, Kolundžija 7, Prošić 6,5, Kostić 7, Jovanić 7, Kabić 8, Bijeljac 6,5, Rajilić 7, Jelisavac 7, Gligić

Igrač utakmice: Bojan Kabić

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com