brdo-berek-prijateljska-avgust (2)U prijateljskom odmjeravanja snaga na stadionu „Vedro polje“ u Hambarinama OFK Brdo je pobjedom 5:2 nad ekipom OFK Berek 1975 napravilo lijepu uvertiru za prvenstveni derbi klubova sa teritorije grada Prijedora u okviru 3.kola Regionalne lige Republike Srpske-grupa Zapad u kojem će dočekati FSA Prijedor (subota 16:30 minuta).

Može se slobodno reći da su „brđani“ imali dobrog sparing-protivnika, posebno u prvom poluvremenu, kada su Prijedorčani dobro stajali na odličnom terenu.

U timu domaćih debitovao je Mirko Grbić, pojačanje iz Mrakovice (Kozaruša), zamijenivši svog prezimenjaka, povrijeđeno Željka Grbića i u 17.minuti hitro je izašao sa lijeve strane pred golmana „berekovaca“ sa „Poljane“ Curića, a njegova intervencija bila je izvanredna.

U 33.minuti prijete gosti.

Pašalija iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog prostora cilja bliži ugao, ali je i Cvijić siguran.

brdo-berek-prijateljska-avgust (1)Ipak, u 40.minuti Kuburić je umakao svojih pratiocima i iskosa sa lijeve strane sa 7-8 metara doveo svoj tim u vođstvo od 0:1.

Tri minute kasnije na suprotnoj strani Babić je oborio Gredelja, a iskusni Ibričić sa penala poslao loptu u donji desni ugao Curića za izjednačenje 1:1.

U poslednjim trencuima prvog dijela Gredelj je iz blizine krunisao izrađenu akciju svojih saigrača za preokret 2:1.

U nastavku na sceni je prvi as OFK Brda Ibričić.

U 52.minuti sa oko 20 metara „nišani“ donji desni ugao Curića, koji je izbacio loptu u korner, a tri minuta kasnije osujetio još jedan pokušaj iskusnog majstora nakon solo-akcije.

brdo-berek-prijateljska-avgust (3)Ipak, u 60.minuti bio je nemoćan.

Ibričić je pravim „evro-golom“ sa oko 25 metara povisio na 3:1.

U 66.minutu i Hadžimuratović se upisao u listu strijelaca, povisivši vođsto na 4:1, da bi u 86.minuti Gredelj svojim drugim pogotkom trijumf dao gol za 5:1.

Konačan ishod dva minuta kasnije postavio je Petković.

OFK Brdo: OFK Berek 1975 (Prijedor) 5:2(2:1)

Hambarine
Stadion: „Vedro polje“
Gledalaca: 20
Sudije: Amir Kaltak/Derviš Crnalić
Strijelci: Ibričić u 43. (iz penala) i 60., Gredelj u 45. i 86. i Hadžimuratović u 66. za OFK Brdo, a Kuburić u 40. i Petković u 88.minuti za OFK Berek 1975

OFK BRDO
Cvijić, Đug, Harambašić, Veselinović, Karupović, Miljević, M.Grbić, Hadžimuratović, Gredelj, Ibričić, M.Čaušević
Još su igrali: A.Čaušević, Pađan, Mujadžić, Sarhatlić, Kaltak

OFK BEREK 1975:
Curić, Prošić, Petković, Mijatović, Pašalija, Ikanović, Gvozdenović, Miljatović, Grbić, Babić, Kuburić
Još su igrali: Inđić, Karanović, Zdjelar, Zulić, Musić, Vekić

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

brdo-berek-prijateljska-avgust (4) brdo-berek-prijateljska-avgust (5) brdo-berek-prijateljska-avgust (6) brdo-berek-prijateljska-avgust (7) brdo-berek-prijateljska-avgust (8) brdo-berek-prijateljska-avgust (9)