rudar prijedor-borac samac-rezultat (1)Fudbaleri Rudar-Prijedor sasvim zasluženo su savladali ekipu Borca iz Šamca u 3. kolu Prve lige RS rezultatom 3:1 (1:0).

Iako je pobjeda Prijedorčana „čista kao suza“, malo je nedostajalao da tako ne bude.

Domaći su poveli u 9.minuti kada je sa desne strane centrirao Davidović a na drugoj stativi se sjajno snašao Gavranović i postigao pogodak za 1:0.

Imali su domaći više od igre, međutim, „u jeku“ njihovih napada Borac je imao odličnu šansu ali je golman Nemanja Petrović fenomenalnom intervencijom „izvadio“ loptu ispod prečke i poslao je u korner.

rudar prijedor-borac samac-rezultat (2)Igrači Rudar-Prijedora nastavili su sa dobrom igrom i u nastavku ali je golman Smajić u nekoliko navrata sjajno branio pokušaje Jaćimovića, Šakića i Kovljena.

Ipak, ništa nije mogao u 65.minuti kada je Bojan Burazor sa 17 metara pogodio njegov donji lijevi ugao za 2:0.

Činilo se tada da će domaći rutinski privesti meč kraju jer gosti nisu imali prilika za pogodak.

Međutim, nakon jednog ubacivanja sa desne strane u 73.minuti lopta pogađa Milinkovića i završava iza leđa Nemanje Petrovića, koji je još u prvom dijelu igre preuzeo kapitensku traku od Marića koji je zbog povrede izašao iz igre, pa je rezultat glasio 1:2.

rudar prijedor-borac samac-rezultat (3)Prijedorčani su ponovo imali nekoliko izglednih situacija da riješe meč, ali Smajić je nesavladiv nakon prilika Jaćimovića i Burazora.

Igrala se 83.minuta kada Milinković, koji je sjajno igrao sve do nesretnog auto-gola, umalo postaje tragičar.

Nakon njegovog nesmotrenog faula u šesnaestercu domaćih sudija Gogić opravdano pokazuje na penal za goste.

Loptu namješta Zoran Brković, šutira po sredini gola, a kapiten Petrović, iako je krenuo u svoju lijevu stranu, nogama brani njegov pokušaj koji bi gostima donio izjednačenje.

Pet minuta kasnije pitanje pobjednika je bilo riješeno nakon što Ognjen Davidović odličnim udarcem sa 15-ak metara pogađa mrežu Šamčana za konačnih 3:1.

rudar prijedor-borac samac-rezultat (4)Rudar-Prijedor: Borac (Šamac) 3:1

Gradski stadion Prijedor
Gledalaca: 250
Sudija: Slavoljub Gogić (I.Sarajevo)
Strijelci: Gavranović u 9., Burazor u 65. i Davidović u 88. za Rudar-Prijedor, Milinković(auto-gol)za Borac (Š) u 73. minuti

Rudar-Prijedor:
Nem.Petrović, Nov.Petrović, Burazor, Šakić (Ćatić), Davidović, Kovljen, Milinković, Gavranović, Jaćimović, Vojnović(Lolić), Marić (Lajić)
Trener-Zlatko Jelisavac

Borac (Šamac):
Smajić, Paležnica, Koprivica, Brković, Mehić, Hasanović, Šarkanović, Milićević, Sinanović, Zurapović, Arsić
Trener-Predrag Lukić

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

rudar prijedor-borac samac-rezultat (5) rudar prijedor-borac samac-rezultat (6) rudar prijedor-borac samac-rezultat (7)