cjbpd-pres avgustNačelnik Centra javne bezbjednosti Prijedor Dalibor Ivanić ocijenio je da je stanje na području koje pokriva ovaj centar stabilno i dobro te da su tokom jula evidentirana ukupno 84 krivična djela.

On je na redovnoj konferenciji za novinare istakao da je ukupna rasvijetljenost krivičnih djela 82 odsto.

“Kada su u pitanju krivična djela protiv života i tijela, u julu su evidentirana dva krivična djela teške tjelesne povrede i to po poznatom počiniocu. Za prvih sedam mjeseci smanjen je broj ovih krivičnih djela i to za 27 odsto”, istakao je Ivanić.

On je posebno naglasio da je u julu iz oblasti javnog reda i mira evidentiran 51 prekršaj ili za 37 odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

Ivanić je potvrdio da nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, da je za prvih sedam mjeseci smanjen broj prekršaja za 18 odsto i da su svi javni skupovi protekli bezbjedno.

“Iz oblasti zloupotrebe opojnih droga evidentirano je pet krivičnih djela i izvršena su četiri oduzimanja opojih droga, te prijavljena četiri lica, a nadležnom tužilaštvu je podneseno pet izvještaja”, istakao je Ivanić.

Kada je u pitanju privredni kriminalitet, načelnik CJB Prijedor je istakao da je evidentirano pet krivičnih djela iz ove oblasti, a materijalna šteta i protivpravno stečena imovinska korist iznosi više od 428.000 KM.

Ivanić je dodao i da je u julu evidentirano ukupno 88 saobraćajnih nezgoda, a jedna nesreća bila je sa smrtno stradalim licem.

“Za sedam mjeseci tekuće godine dogodile su se četiri saobraćajne nezgode sa smrtno stradalim licima, a u istom periodu prošle godine bilo je sedam ovakvih nezgoda, a i broj saobraćajnih nezgoda sa teškim i lakim tjelesnim povredama je u padu“ rekao je Ivanić.

Proteklog mjeseca iz saobraćaja je isključeno 87 vozila i 256 vozača, od čega zbog 184 koji su bili pod dejstvom alkohola, a slobode su lišena i četiri pješaka zbog kretanja po kolovozu pod dejstvom alkohola.

SRNA
foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com