rudar prijedor-novi dres (1)Fudbaleri Rudar-Prijedora u okviru 2.kola Prve lige Republike Srpske danas gostuju kod Slavije iz Istočnog Sarajeva.

Susret se igra u Vojkovićima od 17:00 časova a izabranici trenera Jelisavca se nadaju da mogu stići do bod(ov)a.

Kako saznajemo, Prijedorčani će na drugom uzastopnom gostovanju na startu prvenstva nastupiti u novoj garnituri dresova.

Prema nezvaničnim informacijama, veliku ulogu za novi izgled imali su navijači Rudar-Prijedora, popularni „Alkohol Bojsi“ koji su „insistirali“ upravo na ovoj kombinaciji boja.

Za razliku od dosadašnjih zeleno-crnih i plavo-žutih, „rudari sa Sane“ će igrati u narandžasto-crnoj garnituri koja podsjeća na dresova Šahtjora iz Donjecka (Ukrajina), još jednog „rudarskog“ kluba.

Na prednjoj strani dresova koje je i ovaj put uradila firma GBT Grafo Balkan, nalaze se grb grada Prijedora na desnoj i grb Rudar-Prijedora na lijevoj strani.

Tu su i imena preduzeća ArcelorMittal Prijedor, zajedno sa simbolom ove firme kao najznačajnijeg donatora kluba, i RŽR Ljubija.

Osim broja, na zadnjoj strani dresa nalazi se ime kluba iako je ono napisano bez crtice koja je dio njegovog zvaničnog naziva.

Ostaje da se vidi da li će ovaj detalj biti ispravljen u narednom periodu.

Nadamo se da će novi izgled dresova pomoći Prijedorčanima da ostvare povoljan rezultat na ovom duelu.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – GBT Grafo Balkan

rudar prijedor-novi dres (3) rudar prijedor-novi dres (2)