pomoc iz turske (1)U Prijedor je stigao šesti šleper humanitarne pomoći iz Turske koji je namijenjen nastradalima u majskim poplavama.

Nakon prvog dolaska kada su stigli po jedan šleper iz dvije istanbulske opštine Gaziosmanpaša i Bejolu, u drugom navratu su stigla tri šlepera iz opštine Bejolu.

Posljednji šleper koji je stigao juče, došao je iz prijedorske bratske opštine Manisa.

„U ovoj pošiljci je stigla uglavnom hemija, sredstva za čišćenje, džogeri, krpe, tečnost za pranje i slično“, potvrdio je Sead Jakupović, predsjednik Skupštine grada Prijedora koji je dodao da je ova pomoć uskladištena u halama „Autotransporta“.

„Ova pomoć je predata prijedorskom Crvenom krstu koji će preko mjesnih zajednica koje su najviše pogođene poplavama, vršiti dalju raspodjelu, kako pomoći pristigle ovoga puta, tako i one koja je stigla u prošlim pošiljkama iz Turske“, najavio je Jakupović.

pomoc iz turske (2)Zoran Veselinović, sekretar Crvenog krsta Prijedor, potvrdio je da je jedan dio sredstava za higijenu i čišćenje već distribuiran putem mjesnih zajednica.

„Dio dušeka i namještaja iz prošle donacije već je proslijeđen prijedorskom Centru za socijalni rad koji ih dalje distribuira ugroženima a dio ovih hemijskih proizvoda će u narednim danima biti podijeljen preko humanitarnih udruženja u našem gradu“, rekao je Veselinović.

Podsjetimo, u proteklim šleperima koji su iz Turske stigli u Prijedor, nalazili su se dušeci, namještaj, jupol, sredstva za higijenu i čišćenje, deterdžent.

Predsjednik gradske skupštine je istakao zahvalnost prijateljima iz Turske na brizi u toku poplava kao i na pomoći koja je u proteklom periodu stigla u Prijedor.

Jakupović je iskazao svoju zahvalnost i prema prijedorskoj špediciji „Meridijan“ koja je sve poslove oko papirologije za kamione humanitarne pomoći koji su stizali iz inostranstva obavljala vrlo ekspeditivno i bez naknade.
pomoc iz turske (3) pomoc iz turske (4) pomoc iz turske (5)