sdaNakon konferencije za novinare Srpske demokratske stranke Prijedor koja je održana danas i njihovog osvrta na dešavanja u Kozarcu i „izgrede koji su se desili prilikom ispraćaja posmrtnih ostataka bošnjačkih žrtava“, u nedjelju 20. jula, oglasila se i Stranka demokratske akcije u Prijedoru.

U nastavku Vam u cjelosti prenosimo Saopštenje za javnost Gradskog povjereništva SDA Prijedor.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST VEZANO ZA TZV. INCIDENT U KOZARCU

Poštovani,

Ovim putem želim da se obratim javnosti povodom incidenta koji se je desio na masovnoj djenazi u Kozarcu 20.07.2014 godine a za koje mediji RS,neke politčke partije poput SDS i slični pokušavaju da prebace na račun običnih gradjana .

Sav incident koji se je desio ide na racun „NE PROFESIONALNOG POLICAJCA“ a koji je bez ikakvog razloga pokušao da iz otvorenog prozor auta da izvuče vozača !!!!

Redarska služba taj dan koja je bila na licu mjesta moze potvrditi i prethodne gafove istog policajca koji je vec u ranim jutarnim satima izgubi kontrolu nad sobom,te je svojim drskim i neprofesionalnim ponašenjem doveo u nepriliku i nezgodnu situaciju sve učesnike djenaze te i dalje dovodi u zabludu gradjane Prijedora ,preko pojedinaca i politickih partija kao sto je SDS.

Neprofesionalnost gore navedenog policajca izlazi na vidjelo iz samog čina koji se je deš avao tog dana, a da mu prethodno nije bila ugrožena sigurnost,da samo lice koje je pokusao da izvuče iz vozila kroz otvroen prozor nije predstavljao prijetnju po njegov zivot ,zivot ostalih učesnika,te da nije bilo potrebe za bilo kakvom trenutnom intervencijom niti upotrebom sile.
Niko od onih koji su izisli iz autobusa nije jedne jedine uputio rječi prema drugim policajcima,što isti mogu potvrditi .

Lijepo je vidjeti da u zaštitu policajca stoji SDS koji treba da moli za oprost porodicama žrtava grada Prijedora ,kako nesrpskih tako i srpskih ,jer su uzalud gubljenji zivoti za njihove sulude ideje o etničkoj podjeli kako našeg grada tako i naše države.

SDS je formirao logore,silovanja,pljacke,ubistva te uklanjanje tragovoa svog zlocinackog pohoda i krijenje Tomasice,Jakarine kose,Starih Kevljana te ostalih 60 i nekih masovnih grobnica na prostorima kako Grada Prijedora ,tako širom BiH.

Vi kao stranka nemate kredibilitetata da bilo šta kazete jer ste vi to 1992 izgubili …
Dabi ublažili neprofesionalnost policije ,tj jednog njezinog pripadanika stavljate nam u kontekst ratnu zastavu koja nema veze sa ratom osim što vam smetaju ljiljani koji su stariji i od SDA i od SDS-a .

Mi gospodo svaki dan gledemao srpske ratne zastave i ujutro i u podne i navece pod kojom ste stvarli i trazimo nase najmilije

Svaki vas komentar je suvisan te smatramo da ovo radite samo iz čisto skupljanju sitnih (več vidjenih )političkih poena.Neka vam služi na čast

Spoštovanjem,
Presjednik Povjereništva SDA Prijedor Bešić Nedzad

Vijest o Konferenciji za štampu SDS Prijedor koja je izazvala reagovanje SDA Prijedor, možete pogledati na adresi http://www.prijedordanas.com/?p=5711

Prilog RTRS-a o incidentu u Kozarcu možete pogledati na adresi
http://www.prijedordanas.com/?p=5631