dejan kojicPosljednjeg dana prelaznog roka Dejan Kojić, koji je u protekle dvije sezone bio jedan od najzapaženijih igrača Rudar-Prijedora, postao je član Kozare iz Gradiške.

Zahvalni 30-godišnji „vezista“, koji je bio ljubimac svih pristalica „rudara sa Sane“, posebno navijačke grupe „Alkohol bojs“, jer je bio odgovoran i u defanzivnim zadacima, a posebno svojom brzinom, davao ton napadačkim akcijama, itekako će dobro doći ekipi trenera Velimira Stojnića.

Iza „viteza Koje“ je veliko iskustvo, jer branio je boje i banjalučkog Borca i Zvijezde Gradačac.

-I pored niza ponuda koje sam imao u ovom prelaznom roku, nije prevagnula finansijska strana. Odabrao sam matični klub u kojem sam ponikao. Svidjele su mi se ambicije Kozare u narednom periodu. Imaju mladu ekipu, a vjeruju da će moje iskustvo dobro doći i brzo smo se dogovorili o budućoj saradnji-priča Kojić.

dejan kojic u akcijiIako je sa dosadašnjim klubom ispao iz Premijer lige BiH, za njega će ga vezivati pozitivne uspomene.

Sigurno je da 2014.godine tadašnji strateg Darko Nestorović nije pogriješio kada ga je doveo na prijedorski Gradski stadion.

Rudar-Prijedor je drugom titulom šampiona Prve lige Republike Srpske izborio ekspresni povratak u bh.elitu, a prošle godine u svom četvrtom pokušaju domogao se prvog trofeja u Kupu RS.

-Vrijeme provedeno u Rudar-Prijedoru biće zauvijek urezano u mom sjećanju. Bilo je zaista mnogo lijepih trenutaka, nekih koji su ušli u istoriju i drago mi je da sam bio dio tih događaja. Zahvaljujem se saigračima, a posebno najvjernijim navijačima. Bio sam na svakom koraku dobro primljen, a trudio sam se da, zbog takvog prijema, uvijek pružim svoj maksimum – istakao je Kojić.

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com