cjb prijedor 2016 (2)Centar javne bezbjednosti Prijedor podnio je Okružnom tužilaštvu u Banjaluci izvještaj protiv lica čiji su inicijali P.B. /50/ iz Novog Grada zbog zloupotreba ovlašćenja u privredi.

Osumnjičeni je, kao odgovorno lice društva sa ograničenom odgovornošću iz Novog Grada, u julu 2012. godine osnovao novo preduzeće i, kao fizičko lice, sa bankom iz Banjaluke koja je bila vlasnik nekretnina, odnosno proizvodnog pogona i zemljišta u Novom Gradu u kojima je bilo smješteno prvoosnovano društvo sa ograničenom odgovornošću, zaključio ugovor o zakupu tih nekretnina.

Mjesec dana kasnije je kao davalac zakupa zaključio ugovor o zakupu u ime novoosnovanog preduzeća kao zakupac tih nekretnina, a sjedište prvoosnovanog društva izmjestio na drugu adresu.

Zatim je u ime akcionarskog društva zaključio kao davalac zakupa ugovor o podzakupu opreme iz proizvodnog pogona, a čiji je vlasnik privatno preduzeće iz Novog Grada, sa novoosnovanim preduzećem kao zakupcem, i bio je potpisnik ugovora u ime obje ugovorne strane.

Osumnjičeni je na taj način onemogućio obavljanje proizvodnog procesa i sam pristup proizvodnom pogonu i opremi prvoosnovanog društva čime je suvlasnika oštetio za 420.500 KM, koliko je suvlasnik uložio u opremanje i pokretanje proizvodnje u ovom proizvodnom pogonu.

SRNA