viva film festivalZa 12. i 13. juli u Ljetnoj bašti Prijedor od 21 čas predviđeno je prikazivanje odabranih dokumentarnih filmova sa Viva festivala.

Viva festival je filmski festival koji je drugu godinu za redom održan u Sarajevu od 1. do 5 juna. To je festival religijskog, ekološkog, turističkog i omladinskog dokumentarnog filma na kojem je ove godine prikazano 123 filma iz 54 zemlje svijeta.

U utorak 12. i srijedu 13. jula naši posjetioci će imati priliku da pogledaju izbor najboljih filmova, koje je odabrao umjetnički direktor festivala gospodin Ratko Orozović – saopšteno je iz Javne ustanove Kino „Kozara“ Prijedor.

Među 13 dokumentarnih filmova biće i dobitnik ovogodišnjeg Gran prija film „Čovjek od soli“ Sejeda Sajada Musavija iz Irana, najbolji film iz kategorije religijskog „Jevrejski sastanak na slijepo“ Anabele Morf iz Švajcarske, najbolji ekološki film „Priroda vas treba“ autora Marka Pirsa iz Australije, najbolji turistički film „Fenomen tvrđava“ Dragana Stojmenovića iz Srbije, kao i najbolji omladinski film „Ukras svijeta“ Stefana Krasića iz Srbije.

Kino Kozara Prijedor