marko drinic-kutija za pomocRadeći na rasvjetljavanju krivičnih djela protiv imovine policijski službenici Policijske stanice Prijedor 1, su došli do postojanja osnova sumnje da su lica inicijala R.M. (1973) i G.M. (1986) iz Prijedora počinioci četiri krivična djela protiv imovine, a koja su počinjena na području koje operativno pokriva ova policijska stanica.

Naime, R.M. se sumnjiči da je u mjesecu junu i proteklom periodu mjeseca jula tekuće godine počinio dva krivična djela „Krađa“.

Osumnjičeni je krivična djela počinio na način da je iskoristio nepažnju radnika dva ugostiteljska objekta i iz ladica gdje su isti držali novac otuđio ukupno 210 KM.

Lice G.M. se sumnjiči da je jedno krivično djelo „Krađa“ počinio u toku mjeseca juna, na način da je više puta dolazio u Tržni centar „Konzum“ gdje je iz staklene vitrine otuđio tri nova lap-top računara u orginalnim pakovanjima, čija je ukupna vrijednost oko 3.500 KM.

cjb prijedor 2016Policijski službenici su kod osumnjičenog pronašli dva lap-top računara koji su vraćeni vlasnicima.

Dalje, drugo krivično djelo „Krađa“ osumnjičeni je počinio početkom mjeseca jula, na način da je u Ulici Muharema Suljanovića iz prodavnice „KONZUM“ otuđio kartonsku kutiju postavljenu i namijenjenu za skupljanje novčanih priloga u okviru humanitarne akcije za oboljelog M.D.

U momentu otuđenja u kartonskoj kutiji se nalazio kovani i papirni novac u različitim apoenima u ukupnom iznosu od oko 500 KM.

Ukupna materijalna šteta nastala izvršenjem ovih krivičnih djela je oko 4.300 KM.

U toku je dokumentovanje i kompletiranje predmeta nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banja Luka, Područna kacelarija Prijedor, biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima protiv navedenih lica.

Nezvanično saznajemo da je za krađu kutije za prikupljanje pomoći našem mladom sugrađaninu Marku Driniću osumnjičen Goran Marčeta dok je drugi osumnjičeni za krađe Radoslav Miljenović.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com