eltatv-np kozaraGrad Prijedor je, prema ocjeni Komisije za mapiranje turističkih destinacija i turističkih proizvoda, svrstan među osam najatraktivnijih turističkih destinacija u Srpskoj.

Prijedor je grad koji se može pohvaliti brojnim turističkim potencijalima, a najznačajniji je svakako Nacionalni park “Kozara”.

Sadržaji koje nudi ova turistička destinacija turistima su privlačni i u zimskom i u ljetnom periodu. Stoga ne čudi podatak da Nacionalni park “Kozara” iz godine u godinu bilježi sve veći broj posjeta.

Tokom prošle godinu Kozaru je posjetilo oko 94.000 turista, a u prvih šest mjeseci ove godine broj posjeta je oko 53.000. Najveća posjećenost je tokom ljetnih mjeseci. Turisti kažu da Kozara ima šta da ponudi i da je ovo mjesto pravi raj za dušu i tijelo.

ljekariceOsim Kozare, tu su i brojni druge turističke destinacije. Prijedoru ne nedostaje ni manifestacija privrednog i turističkog sadržaja, koje takođe privlače pažnju domaćih i stranih turista.

– Sama činjenica da je na području Prijedora Nacionalni park “Kozara2, rijeka Sana i sve ono što se dešava na području grada, doprinosi unapređenju turizma. Mi ćemo i dalje raditi na tome, kaže Amira Ganić, direktor Turističke organizacije Prijedor.

Pored Prijedora, na mapi najatraktivnijih turističkih destinacija u Srpskoj našlo se još sedam lokalnih zajednica. To su Banjaluka, Istočno Sarajevo, Teslić, Višegrad, Trebinje, Foča i Bijeljina.

Elta HD

zlatne ruke potkozarja 2015-pocetak (12) vece domace kuhinje (2) kozara-skijanje