rudar prijedor-grbSkupština Fudbalskog kluba Rudar-Prijedor, koji će, poslije jedne sezone provedene u Premijer ligi BiH, ponovo igrati u Prvoj ligi Republike Srpske, zakazana za 10.jun i otkazana, najvjerovatnije, neće biti ni održana ovoga ljeta.

Relna je to pretpostavka predsjednika najvišeg tijela “rudara sa Sane” Ognjena Hrnjaka, jer da bi se okupila 33 delegata, neophodno je da se dogovore predstavnici tri glavna sponzora oko imena novih članova Upravnog odbora, predsjednika i dva potpredsjednika rukovodstva.

– Grad Prijedor, kompanija ArcelorMittal i RŽR “Ljubija”, iako sam iskreno vjerovao da će pronaći rješenja, nisu se usaglasili oko kandidata za članove UO, a posebno čelne funkcije kluba. Sve je izvjesnije da bi moglo da se imenuje tročlano rukovodeće tijelo, kakvo je već, kao prelazna forma, između dvije Skupštine, postojalo u proljeće 2012.godine. Do jasnije situacije poslove oko formiranja ekipe za narednu sezonu obavljaće šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac, a do razriješenja sa mjesta predsjednika Rudar-Prijedora, Branislav Rokvić to ostaje u tehničkom mandatu, iako je podnio ostavku, kao i kompletan UO – naglasio je Hrnjak.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

rudar prijedor-skupstina-rokvic predsjednik uo (3)