srednjoskolski centar prijedor-ekipa prva pomocEkipe opštinskih organizacija Crvenog krsta Istočne Ilidže u kategoriji podmlatka i omladine pobjednici su 21. republičkog takmičenja iz pružanja prve pomoći koji je danas održano na Palama, u organizaciji Crvenog krsta Republike Srpske.

“Vrlo smo zadovoljni nivoom pokazanog znanja svih učesnika takmičenja”, rekla je Srni koordinator Crvenog krsta Republike Srpske Veselinka Trobok.

Drugo mjesto u kategoriji podmlatka osvojila je ekipa Osnovne škole “Ivo Andrić” iz Banjaluke, a u kategoriji omladine drugo mjesto pripalo je ekipi iz Srednjoškolskog centra Prijedor.

Dodijeljena su i priznanja za najbolji realističan prikaz rana Jovani Nešković iz Doboja i Isidori Knežević iz Banjaluke, dok je najbolji markirant bio Milan Lasica iz Mrkonjić Grada.

Na takmičenju u poznavanju Društva Crvenog krsta najbolje znanje pokazala je ekipa Osnovne škole “Vuk Karadžić” iz Bijeljine i klub Opštinske organizacije Crvenog krsta Gradiška.

Na finalnom takmičenju ekipa Crvenog krsta iz pružanja prve pomoći na Palama učestvovalo je ukupno 16 ekipa podmlatka i omladine iz cijele Republike Srpske.

Riječ je o ekipama koje su pobijedile na prethodno održanim regionalnim takmičenjima. Pobjedničke ekipe sa današnjeg takmičenja na Palama stiču pravo učešća na državnom takmičenju kojeg će organizovati Društvo Crvenog krsta Republike Srpske.

SRNA