savez za promjene-protesti prijedor (3)U Prijedoru će večeras biti održan protest, koji Savez za promjene organizuje protiv rasprodaje prirodnih resursa i prodaje državnog kapitala u Rudnicima željezne rude /RŽR/ “LJubija”.

Predstavnici Saveza za promjene pozvali su juče građane da dođu na proteste koji su zakazani za 19.00 časova na Trgu majora Zorana Karlice.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Prijedor Drago Tadić pozvao je članice Saveza za promjene da proteste protiv privatizacije RŽR “LJubija”, umjesto u Prijedoru, organizuju u LJubiji, kojoj bi se stari sjaj mogao vratiti samo ponovnim oživljavanjem rudnika.

Predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Prijedor Milenko Puzigaća izjavio je da ova stranka ne podržava nikakav vid protesta u Prijedoru jer smatra da se takvim načinom ništa ne postiže.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić pozvao je članice Saveza za promjene da u Prijedoru protestuju “na trgovima koje su napravili, pred zgradama koje su izgradili i na ulicama koje su asfaltirali”.

savez za promjene-protesti prijedor (1)Prijedorska Boračka organizacija saopštila je da će ispoštovati odluku Boračke organizacije Republike Srpske da se ne podrži nijedan miting koji organizuju političke partije, pa tako ni protest koji u Prijedoru organizuje Savez za promjene zbog najavljene prodaje Rudnika željezne rude “LJubija”.

U Udruženju penzionera grada Prijedor kažu da ne osporavaju svojim članovima da izađu na proteste, ali i da ne pozivaju nikoga da se pojavi na protestima jer penzioneri ne bi trebalo da učestvuju u njima.

Načelnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor Dalibor Ivanić najavio je da će biti preduzete sve pripremne i preventivne radnje sa dovoljnim brojem policijskih snaga u obezbjeđenju mirnog okupljanja najavljenog u ovom gradu.

Vlada Republike Srpske uputila je u skupštinsku proceduru prijedlog odluke o prodaji 64,99 odsto državnog kapitala u Rudnicima željezne rude “LJubija”.

SRNA

savez za promjene-protesti prijedor (2) srna-szp-protesti