stk prijedor-marija gnjatic-medaljaIako se za mnoge sportiste sezona privodi kraju članovi Stonoteniskog kluba Priejdor imaju aktivnosti na sve strane.

Posebno se ističe talentovana Marija Gnjatić, koja niže medalje.

Okitila se „srebrom“ na prvenstvu Bosne i Hercegovine za mlađe kadete i mlađe kadetkinje, održanom u Ilijašu.

Isto odličje Gnjatićeva je u pojedinačnoj konkurenciji osvojila drugim mjestom u znatno starijoj kategoriji od njene, na juniorskom prvenstvu Republike Srpske u Banjaluci.

U igri parova bila je trećeplasirana sa klupskom drugaricom Draganom Rašulom, koja je bila i pojedinačno „bronzana“.

Takođe trećeplasirani na juniorskom šampionatu Srpske bili su Petar Vučković i Pavle Puzigaća, kako pojedinačno, tako i u dublu.

Trenutno prva stonoteniserka kluba sa imenom grada na Sani, Sanja Milojica, bila je trećeplasirana među seniorkama na Memorijalnom turniru „Dragan Milinković-Mili“ u Banjaluci.

Prvi čovjek ovog sportskog kolektiva, Slavko Antonić, je na međunarodnom turniru veterana u Dobovi (Slovenija) bio drugoplasirani u igri parova, dok se pojedinačno plasirao među osam najboljih, a nastupio je i Milenko Vujaković.

U STK Prijedor, počele su pripreme za organizaciju 18.međunarodnog turnira veterana i rekreativnih igrača „Prijedor 2016“, koji će se ove godine, umjesto na jesen, biti održan 18.juna.

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – STK Prijedor