rtvpd-javna rasprava obrazovanjeU Prijedoru je danas održana javna rasprava o Zakonu o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, koji je u vidu nacrta, nakon 12. sjednice Narodne skupštine RS, proslijeđen na dvomjesečnu javnu raspravu.

Podizanje kvaliteta obrazovanja, discipline i bezbjednosti u školama, ali i veća podrška talentovanim đacima, samo su neke od bitnih odrednica nacrta ovog dokumenta koji, kako je naglašeno, nudi 40 novih članova Zakona koji podrazumijeva i uvođenje male mature kao konkretnog vida provjere znanja i dostignuća svršenih učenika devetih razreda osnovnih škola.

– Mislim da ćemo na taj način dobiti i kvalitet, a učenici će imati mogućnost da pokažu šta su usvojili od znanja u osnovnom obrazovanju i da, po rezultatima koje pokažu, konkurišu u srednje škole – rekao je Stevica Džogazović, predsjednik Aktiva direktora prijedorskih osnovnih šlkola.

Rasprava o Nacrtu zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju obaviće se u svim većim gradovima Republike Srpske, a uz očekivanja da će se, najkasnije za mjesec dana, u vidu prijedloga, ponovo naći pred poslanicima Narodne skupštine.

RTV Prijedor