sud bih (4)Sud BiH ukinuo je pritvor i odredio mjere zabrane optuženima u predmetu “Dušan Milunić i drugi”, koji se terete za zločin protiv čovječnosti 1992. godine u Mjesnoj zajednici Zecovi kod Prijedora.

Mjere zabrane određene su Dušanu Miluniću, Radomiru Stojniću, Radovanu Četiću, Zoranu Stojniću, Željku Grbiću, Iliji Zoriću, Zoranu Miluniću, Bošku Grujičiću, Radetu Grujčiću, Urošu Grujčiću, Zdravku Antoniću i Rajku Gnjatoviću.

Ovim licima izrečena je zabrana napuštanja boravišta i određen kućni pritvor, a ovlašteni službenici nadležne policijske stanice će najmanje jednom dnevno nasumično provjeravati poštivanje izrečene mjere.

Optuženim su zabranjena putovanja, uz privremeno oduzimanje putnih isprava i zabranu izdavanja novih, kao i zabranu korištenja lične karte za prelazak granice BiH, saopšteno je iz Suda BiH.

Zabranjeno im je i sastajanja sa određenim licima – svjedocima navedenim u optužnici Tužilaštva BiH, odnosno zabrana približavanja na udaljenosti manjoj od 50 metara, kao i kontaktiranje sa njima na bilo koji način, lično ili posredstvom drugih lica.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba, odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti mjera zabrane vršiće se svaka dva mjeseca.

U slučaju da optuženi prekrše izrečene mjere zabrane, može im se odrediti mjera pritvora.

SRNA