kulturno ljeto 2015-biblioteci s ljubavlju (11)Prijedorske vrele dane i ove godine će obilježiti “LJeto u gradu”, tradicionalna manifestacija koja se održava već godinama u nazad.

Manifestaciju „Ljeto u gradu“ otvoriće Maturski koncert učenika Muzičke škole „Savo Balaban“, koji će biti održan večeras u Pozorištu Prijedor, sa početkom u 20 časova. Kulturno ljeto u gradu na Sani biće obilježeno i brojnim drugim manifestacijama, najavljeno je iz Gradske uprave.

– Ovogodišnji program organizuju naše javne ustanove iz oblasti kulture. Biće tu razne izložbe, dječija stvaralaštva, književne večeri, prezentacije i slično. I ove godine ćemo imati prijatelje iz Slovenije – otkrila je detalje Ljiljana Babić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Prijedor.

djeciji maskenbal 2015 (24)Pomenuta manifestacija u velikoj mjeri doprinosi promociji turističke ponude Prijedora, smatraju u gradskoj Turističkoj organizaciji. Manifestacije koje će organizovati ova organizacija su Dječiji maskenbal „Svijet dječije mašte“, „Zlatne ruke Potkozarja“ i „Veče domaće kuhinje“.

– Počinjemo sa dječijim maskenbalom, koji će se održati 3.6. u 18 časova. Animirali smo sve osnovne škole sa područja grada. Tu ćemo prezentovati i projekat „Mali turisti“ – dodala je Amira Ganić, direktor Turističke organizacije grada Prijedor.

Prijedorsko kulturno ljeto tradicionalna je manifestacija koja se u Prijedoru održava već godinama. I ove godine trajaće do kraja avgusta, a obuhvatiće niz kulturnih i zabavnih sadržaja.

Elta 1 HD

kulturno ljeto- prijedor 2016