bk austronet-brdska trka banja luka (1)Članovi Biciklističkog kluba Austronet-procycling Prijedor ostvarili su zapažene rezultate na prvoj utrci državne premijer lige u brdskom biciklizmu “Škoda XC liga” koja je održana u Banjaluci proteklog vikenda.

Prijedorčani su nastupili u jakoj konkurenciji biciklista iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Austrije i Španije.

Najbolji rezultat ostvario je Siniša Lukić koji je pobijedio u kategoriji mlađih kadeta, dok je David Mijić bio drugi u kategoriji do 18 godina.

Amor Mašić i Adrijan Turnšek su učestvovali u kategoriji juniora gdje su zauzeli peto, odnosno sedmo mjesto.

-Zadovoljni smo ostvarenim rezultatima s obzirom na kvalitet konkurencije. Posebno bih želio pohvaliti nastup Une Milane Pjević, naše nove članice, koja je u svojoj prvoj trci osvojila odlično četrto mjesto – rekao je Dalibor Lukić iz Biciklističkog kluba Austronet-procycling Prijedor.

Inače, u najjačoj kategoriji Elite najbolji je bio Manfred Zoger iz Austrije, ispred Oriola Domenec Fernandeza iz Španije i Nedžada Mahmića iz BiH koji vozi za austrijski tim.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – BK Austronet-procycling Prijedor

bk austronet-brdska trka banja luka (2) bk austronet-brdska trka banja luka (3) bk austronet-brdska trka banja luka (4) bk austronet-brdska trka banja luka (5)