kup grada-sloga-omarska (1)Rutinski su fudbaleri Omarske u Saničanima u polufinalu „Jelen“ Kupa grada Prijedora savladali Slogu iz Rakelića sa 6:0 i plasirali se u svoje drugo finale.

Naime, u prvom ciklusu ovog takmičenja, sada uzdignutog u viši nivo organizacije, 2013.godine takođe su se borili za pobjednički pehar protiv Rudar-Prijedora.

Vodili su na Gradskom stadionu u poluvremenu sa 1:0, a, poslije prave lakrdije, ulaska navijača na teren, u nastavku domaćin je izjednačio i slavio boljim izvođenjem penala.

Očekivani trijumf drugoligaša Republike Srpske najavio je već u 8.minuti kapiten Mirko Hrvaćanin pogodivši iskosa sa desne strane, da bi pet minuta kasnije sa ivice šesnaesterca poslao loptu po zemlji u donji desni ugao golmana Borisa Vukića i udvostručio prednost svog tima.

kup grada-sloga-omarska (2)Prvi put zaprijetio je član Četvrte lige FSP Prijedor u 18.minutu, nakon izvedenog slobodnog udarca na oko 20 metara sa lijeve strane šesnaesterca Vanja Vranješ je snažno tukao pod prečku, ali je golman Dejan Inđić odlično reagovao i izbacio loptu u korner.

U 24.minuti Vladan Anđić je šutirao sa lijeve strane u suprotan ugao, ali je Vukić spriječio novi pogodak, međutim, četiri minuta kasnije Ognjen Jaćimović prvi strijelac Omarščana lijepu akciju svojih saigrača završio je na još ljepši način.

Sa oko 12-13 metara zahvatio je loptu „volejem“ u padu i zatresao mrežu za aplauze sa tribina za 0:3.

kup grada-sloga-omarska (3)Još jednom su Rakelićani, koji su opravdano tražili jedanaesterac u jednoj situaciji , mogli bolje završiti napad, u 38.minuti, ali Inđić je osujetio pokušaj Miloša Marića, koji se našao „oči u oči“ pred njim.

Kazna je uslijedila veoma brzo.

Nakon odlične akcije „iz prve“, Hrvaćanin je centrirao sa desne strane u 41.minuti, a dobro reagovao Borislav Grahovac i sa „druge“ stative pogodio za 0:4, koliko je bilo na odmoru.

Nisu previše u nastavku zapinjali izabranici trenera Milenka Vulete.

Ipak, Nemanja Malešević je u 51. minuti nabacio sa desne strane, a Vladan Anđić u stilu „engleskih golgetera“glavom postigao peti pogodak.

kup grada-sloga-omarska (4)Ponovo u gotovo identičnoj poziciji iz prvog dijela igre na drugoj strani dobro pripremljenog terena viđen je dvoboj „jedan na jedan“ Marić-Inđić, čuvar mreže Omarščana opet izlazi kao pobjednik, čime je propala još jedna šansa da ekipa Branka Torbice postigne bar počasni gol.

U dva navrata, u 57. i 67.minuti je Darko Romanić izlazio pred Vukića, ali je i on ostao nesavladan.

U 78.minuti kada se pred njim našao Jaćimović i lobovao ga, lopta odlazi kraj stative, da bi ubrzo i Hrvaćanin bio pomalo indolentan.

Konačno trijumf, više nego zaslužen, kluba koji je ove sezone jedini osvjetlao obraz prijedorskog fudbala, „ovjerio“ je za konačnih 0:6 u 83.minuti Malešević.

kup grada-sloga-omarska (5)Mogao je u posljednjim trenucima i drugi put da se upiše u listu strijelaca, napravio je iz „srca“ kaznenog prostora protivnika trzaj glavom, ali je Vukić loptu koja je išla u njegov gornji desni ugao još jednom „izvadio“.

Nagrada organizatora takmičenja, Gradskog fudbalskog saveza Prijedor, za najboljeg pojedinca meča, pripala je Nemanji Niševiću iz pobjedničkog sastava.

Kup grada Prijedora – polufinale

Sloga(Rakelići): Omarska 0:6(0:4)

Saničani
Stadion: FK Sloga
Gledalaca: 100
Sudija: Nemanja Davidović (Prijedor) 6,5
Strijelci: Hrvaćanin u 8. i 13., Jaćimović u 28., Grahovac u 41., Anđić u 51. i Malešević u 83.minuti
Žuti kartoni: Kecman, Vranješ (Sloga), De.Romanić (Omarska)

SLOGA:
Vukić 6, Torbica 5,5, Šujica 6 (od 30. Marić 6), Paspalj 6, Čačić 6, Sa.Objedović 6, Zdjelar 6 (od 70. Kecman -), Vranješ 6, Dragić 6, Si.Objedović 5,5, Stanković 6

OMARSKA:
Inđić 7,5, Anđić 7,5, Višić 7, Malešević 7,5, Milinković 7,5, Nišević 8, Grahovac 7 (od 46. Protić 7), De.Romanić 8, Da.Romanić 7, Jaćimović 7, Hrvaćanin 8

Igrač utakmice: Nemanja Nišević (Omarska)

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

kup grada-sloga-omarska (6) kup grada-sloga-omarska (7) kup grada-sloga-omarska (8) kup grada-sloga-omarska (9) kup grada-sloga-omarska (10) kup grada-sloga-omarska (11) kup grada-sloga-omarska (12) kup grada-sloga-omarska (13) kup grada-sloga-omarska (14)