fk omarska 2016-proljeceDubički Borac je protiv favorizovane Omarske ostvario dragocjenu pobjedu u borbi za opstanak.

Domaći su poveli kada je protivnički igrač Nemanja Malešević u 12.minuti nespretno zahvatio loptu u svom šesnaestercu i zatresao sopstvenu mrežu.

Konačnih 2:0 postavio je najbolji akter meča Predrag Pralica u 33.minuti golom iz slobodnog udarca.

U nastavku gosti su imali nekoliko prilika, ali je golman Emir Krivdić bio siguran, međutim susret je u velikoj mjeri pokvario i sudija Bojan Panić, dodijelivši po dva crvena kartona na obje strane.

Ljuti su bili u oba rivala, ali je čini se veća krivica na onome ko je djeliocu pravde iz Prijedora, jer je na njemu bio veliki pritisak, povjerio zadatak da arbitrira komšijama.

Ovim porazom fudbalerima Omarske ostale su samo teorijske šanse da osvoje titulu u Drugoj ligi RS grupa Zapad, ali po svemu prikazanom tokom prvenstva ova ekipa je zaslužila čestitke i pohvale.

kup grada-gomjenica-omarska (4)Borac(KD): Omarska 2:0(2:0)

Kozarska Dubica
Stadion: FK Borac
Gledalaca: 100
Sudija: Bojan Panić (Prijedor) 5
Strijelci: Malešević (autogol) u 12. i P.Pralica u 33.minuti
Žuti kartoni: P.Pralica, Zec, Krivdić (Borac), Anđić, De.Romanić, Inđić, Malešević, N.Nišević (Omarska)
Crveni kartoni: Stefan Štrbac (Borac), Ognjen Pralica (Borac), Darko Zdjelar (Omarska) i Vedran Panić (Omarska), svi u 84.minuti

BORAC:
Krivdić 8, Pekić 7,5, Dedić 7(od 90.Drvenica -), Dalić 7,5, Štrbac 6,5, Čavka 7, P.Pralica 8, Zec 7, O.Pralica 6,5, Pušibrk 7, Vučković 7,5 (od72. Halilović -)

OMARSKA:
Inđić 6, N.Nišević 7, B.Romanić 7, Da.Romanić 6 (od 70.Višić -), De.Romanić 7, Panić 6,5, Anđić 6,5, Jaćimović 6,5, Malešević 6, Hrvaćanin 6,5(od 70.Zdjelar -)

Igrač utakmice: Predrag Pralica (Borac)

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com