kk prijedor-april 2016Još jedna sportska sezona privodi se polako kraju, a kada je riječ o klubovima kolektivnih dvoranskih sportova jedini istinski pozitivan iskorak napravili su košarkaši Prijedora.

Sjajna ekipa Danila Palalića osvojila je drugo mjesto u ligaškom dijelu takmičenja, a potom u polufinalu plej-ofa Prve lige Republike Srpske sa 2:0 u pobjedama eliminisala Sutjesku iz Foče i stigla u samu završnicu.

Slijede joj finalne utakmice protiv banjalučkog Studenta, od kojih je prva večeras (nedjelja) od 18:00 časova na terenu pomenutog rivala.

-Za mene su moji igrači šampioni. Uprkos svim problemima koje smo imali, povredama, nedostatkom termina za treninge, igranjem u gostima po sistemu iz kombija direktno na parket, omalovažavanjem i komentarima pojedinaca da smo nikad gori,da nakon lošeg starta u prvenstvu potcjenjuju i govore da ćemo se boriti za opstanak, u ovako skromnim uslovima i teškim vremenima za sport, skromnim finansijama igrači zaslužuju moj respekt i duboko poštovanje! Potvrdili smo taj naš „sporni“kvalitet i začepili usta mnogima. Hvala našim iskrenim navijačima koji su nas bodrili i u dobru i u zlu – pričao je u jednom dahu Palalić.

prijedor-student-izvjestaj (3)O predstojećim okršajima sa „studentima“provjereni stručnjak kratko je rekao:

-Ušli smo u finale. Protiv jakog Studenta, željeli smo to! Da. Jer smo prošli „golgotu“ i želimo da se takmičimo sa najboljima. Zaslužili smo. Šta god da se u ovoj seriji dogodi nije toliko bitno. Igramo muški za nas, navijače, naš grad kao i do sada. Inat i karakter ovih momaka je nepokolebljiv. Vjerujem u njih, daćemo sve od sebe i pokušati odigrati najbolje što možemo u finalu – optimista je, kao i uvijek, Palalić.

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com