omarska-proleter (1)Fudbaleri Omarske su trijumf u Petrovu u prvenstvu Druge lige Republike Srpske-grupa Zapad od 3:1, potvrdili odličnom igrom i novom pobjedom u derbiju 26.kola protiv Proletera, koga su savladali sa 2:1.

Da na golu protivnika nije bilo raspoloženog mladog Sameda Hodžića trijumf bi bio znatno ubjedljivji.

Zanimljivo je da je ovoga puta, umjesto Darka Romanića koji se u posljednje vrijeme isticao golgeterskim kvalitetima, ovoga puta, opet Romanić, ali Dejan, bio strijelac pogotka za slavlje svog tima, više nego zasluženo.

Domaći su došli u vođstvo u 39.minuti, pošto je Vedran Panić, poslije „duplog pasa“ sa kapitenom Mirkom Hrvaćaninom, najboljim akterom meča, pogodio cilj za rezultat poluvremena 1:0.

omarska-proleter (2)U 54.minuti Selmir Mahmutović je iz kontranapada izašao sam pred Dejana Inđića i izjednačio na 1:1.

Pritisak ekipe Milenka Vulete sa igračem više, zbog isključenja Dragana Arsenovića u 62.minuti (drugi žuti karton) isplatio se u 80.minuti, kada je pomenuti Dejan Romanić zatresao mrežu Teslićana.

-Bila je to utakmica na nivou prvoligaškog ranga Srpske. Proleter ima odličnu ekipu. Pomalo sam se i pribojavao da u potpunosti ne kazni naše promašaje. Prije vodećeg gola imali smo pet do sedam „zicer“ pozicija da postignemo pogodak. Kvalitet Teslićana je i došao do izražaja kada su kontrom, kada smo stajali na njihovoj polovini došli do izjednačenja. Ipak, u finišu imali smo niz dobrih akcija, šuteva, kornera i čestitao bih momcima što su do kraja istrajali i došli do pobjede – naglasio je Vuleta.

Omarščani su zadržali drugu poziciju na tabeli sa 57 bodova, tri manje od lidera dobojske Sloge, a u sljedećem 27.kolu igraće ponovo pred svojim vjernim navijačima, pošto će ugostiti dobojskog Željezničara.

omarska-proleter (3)Omarska: Proleter (Teslić) 2:1(1:0)

Omarska
Stadion FK Omarska
Gledalaca: 200
Sudija: Dragan Kesić (Gradiška) 7,5
Strijelci: V.Panić u 39. i De.Romanić u 80. za Omarsku, a Mahmutović u 54.minuti za Proleter
Žuti kartoni: Malešević, Anđić (Omarska), N.Panić, Limić, Aarsenović, Marković (Proleter)
Crveni karton: Dragan Arsenović (Proleter) u 62.minuti

OMARSKA:
Inđić -, N.Nišević 7,5, Zdjelar 7, B.Romanić 7, De.Romanić 7,5, V.Panić 7 (od 90. B.Rosić -), Anđić 7,5, Jaćimović 7, Malešević 7 (od 82. Milinković -), Višić 7, Hrvaćanin 8 (od 90. Ritan -)

PROLETER:
Hodžić 7,5, Popović 6,5, Limić 6, Nikolić 6,5, Arsenović 5,5, N.Panić 7, Marković 7, Mmahmutović 7, Topić 6,5, Kovljen 6,5 (od 82. Milivojević -), Blagojević 6,5 (od 68. Miladić -)

Igrač utakmice: Mirko Hrvaćanin (Omarska)

Tekst i foto – Nenad Đerić/Marko Jokić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com