omarska-ljubic (1)Fudbaleri Omarske ne odriču se borbe za titulu prvaka Druge lige Republike Srpske-grupa Zapad.

U 24.kolu, u „infarkt“ završnici, savladali su na svom terenu nekadašnjeg prvoligaša Ljubića rezultatom 2:1, pa su i dalje su na drugom mjestu na tabeli sa 51 bodom, a ponovo su na dva boda manjka od vodeće dobojske Sloge.

Naime, poslije remija izabranika trenera Milenka Vulete u Žeravici protiv Jedinstva (1:1) Dobojlije su bile odmakle na pet „koraka“, ali ovoga puta lider je igrao u Srpcu protiv imenjaka Sloge bez golova, tako da je ponovo „ista meta-isto rastojanje“.

Svakako da Omarščani još imaju realne izglede da ostvare istorijski uspjeh, plasman u elitu Srpske, koji po svemu i zaslužuju.

omarska-ljubic (2)Međutim, očekuju ih mnoga teška iskušenja i najvažnije je da kao u ovom susretu imaju, uz dobru fizičku spremnost, i psihološku stabilnost.

Kao favoriti su se „pošteno“ ispromašivali, a gosti iz Prnjavora su ih kaznili kada je u 84.minuti Danko Segić iz kontranapada pogodio za 0:1.

Dogodilo se to u situaciji kada su domaći igrači bili iznervirani smatrajući da je u njihovu korist mogao da bude dosuđen jedanaesterac.

Dok su se čudili zašto se to nije dogodilo, rival ih je kaznio.

Ipak, zaigrali su na sve ili ništa, u potpunosti izvršili pritisak, koji je urodio plodom.

omarska-ljubic (3)Za preokret se pobrinuo Darko Romanić.

Prvo je u 90.minuti, poslije niza „odbitaka“ nakon pokušaja njegovih saigrača u gužvi uspio loptu da pošalje u mrežu.

U sudijskoj nadoknadi, Darko Zdjelar je centrirao na drugu stativu, uslijedila je „povratna“ lopta pred gol, a Darko Romanić je bio još jednom najprisebniji i donio veliko slavlje u Omarskoj.

Omarska: Ljubić (Prnjavor) 2:1(0:0)

Omarska
Stadion: FK Omarska
Gledalaca: 100
Sudija: Velibor Gigović (Gradiška) 7
Strijelci: Da.Romanić u 90. i 90+3. za Omarsku, a Segić u 84.minuti za Ljubić
Žuti kartoni: Panić, Malešević, Jaćimović (Omarska), Vukajlović, Ančić, Subić, Deket (Ljubić)

OMARSKA:
Inđić 7, N.Nišević 7,5, Zdjelar 7, Da.Romanić 8, De.Romanić 7,5, Panić 7 (od 46. B.Rosić 6,5), Milinković 6,5, Anđić 7,5, Jaćimović 6,5, Malešević 6,5, Hrvaćanin 7,5.

LJUBIĆ:
Vukajlović 7, Adamović 6,5, Prodanović 7, Kovačević 6, Vrhovac 6, Segić 7 (od 88. Balaban -), Žižak 7 (od 88. Todorović -), Ćirković 6, Subić 6, Deket 7, Ančić 7,5

Igrač utakmice: Darko Romanić (Omarska)

Tekst i foto – Nenad Đerić/Marko Jokić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com