svodna-rudar prijedor (1)U očekivanju premijerligaškog gostovanja ekipi Slavije u Istočnom Sarajevu, fudbaleri Rudar-Prijedora odigrali su prijateljsku utakmicu u Svodnoj sa istoimenim domaćinom, članom Pete lige FSP Prijedor.

Prijedorčani su slavili rezultatom 0:7 (0:6) a igralo se 2×40 minuta.

Izabranici trenera Jelisavca, koji je na ovaj meč poveo kompletan prvi tim, osim bolesnog Bogdanovića te Jovičića i Marića zbog obaveza prema reprezentaciji Republike Srpske, bili su uvjerljivi pred stotinjak gledalaca.

Nakon prilike domaćih iz 4. minute kada je Petrović odbranio pokušaj napadača Svodne, Prijedorčani su poveli u 9. minuti.

svodna-rudar prijedor (2)Poslije duplog pasa sa Antonićem, Rokvić je odlično uposlio Kunića „u srcu“ kaznenog prostora domaćih, kojem nije bilo teško da „ispod“ Štikovca pogodi za 0:1.

Sedam minuta kasnije strijelac prvog gola za goste je brzo izveo aut na polovini Svodne, Antonić odigrao petom za Rastoku koji se „sjurio“ sa lijeve strane i sa 15 metara pogodio suprotan, donji lijevi ugao, za 0:2.

Igrala se 27. minuta kada je Pejić nakon gužve u šesnaestercu domaćih, ostao neometan na „penaltiku“ i kroz „šumu nogu“ pogodio za 0:3.

Dva minuta ksnije Nemanja Pekija je nakon ubačene lopte sa strane iskoristio priliku da pogodi sa „peterca“ za 0:4.

Lijepu akciju izveli su Prijedorčani u 35. minuti, Kunić je prošao po desnoj strani, ubacio u sredinu, Rokvić propustio loptu za Antonića kojem nije bilo teško da se „upiše“ u strijelce.

Konačan rezultat prvog dijela igre od 0:6, svojim drugim golom postavio je Kunić u 38. minuti.

Igrači Zlatka Jelisavca u drugom poluvremenu „stali“ su na loptu pa je u nastavku viđen samo pogodak Vedrana Kantara za konačnih, Svodna: Rudar-Prijedor 0:7.

Svodna
Stadion FK Svodna
Gledalaca: 100
Sudije: Radenko Kukavica-glavni, Goran Denjak i Aleksandar Grujičić-pomoćnici
Strijelci: Kunić u 9. i 38., Rastoka u 16., Pejić u 27., Pekija u 29., Antonić u 35. i Kantar u 47. minuti za Rudar-Prijedor

FK Svodna
Štikovac, Čarakovac, P.Aleksić, Knežević, Taborin, Gojić, Janjetović, Balaban, Savanović, Tomić, A.Aleksić
Još su igrali: Cvijić, Tramošljanin, Zgonjanin, Jelisavac, Batoz, Bosančić
Trenr-Dejan Marjanović

FK Rudar-Prijedor
Petrović, Erić, Šodić, Ćulum, Pekija, Pejić, Rastoka, Rokvić, Antonić, Radoja, Kunić
Još su igrali: Kozić, Jakupović, Kantar, Milutinović, Burazor, Mrkić
Trener-Zlatko Jelisavac

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

svodna-rudar prijedor (3) svodna-rudar prijedor (4) svodna-rudar prijedor (5) svodna-rudar prijedor (6) svodna-rudar prijedor (7) svodna-rudar prijedor (8) svodna-rudar prijedor (9) svodna-rudar prijedor (10) svodna-rudar prijedor (11)