prijedor-celik-izvjestaj (9)Zapaženi nastupi u aktuelnoj sezoni Premijer lige BiH, sedamnaestogodišnjem Prijedorčaninu Andreju Miljušu donijeli su novi reprezentativni poziv.

On se našao na spisku selektora kadetske reprezentacije BiH za međunarodni turnir u Bugojnu od 14.04. do 17.04. koji se igra u sklopu priprema za učešće na Evropskom prvenstvu u Gruziji tokom avgusta.

-Drago mi je što sam se ponovo našao na spisku selektora Zdenka Grbavca. Trudiću se da ovaj poziv opravdam i nadam se da ću uspjeti u tome. Ovo mi je velika motivacija za dalji rad i treniranje – kaže ovaj mladić, još jedan izdanak iz poznate prijedorske sportske porodice Miljuš.

prijedor-sloboda-rezultat (3)Andrej je i tokom mjeseca marta bio na kadetskom reprezentativnom okupljanju u Maglaju, a novi poziv dobar je znak kako se tada pokazao.

-Želim posebno da se zahvalim Saši Babiću, treneru RK Prijedor, koji mi je od svog dolaska dao priliku da sve više igram u najvišem takmičarskom rangu u BiH i pokažem svoje kvalitete, što su primijetili rukometni stručnjaci iz naše zemlje, prije svega selektor Grbavac i njegovi saradnici – dodao je Andrej Miljuš.

Spisak reprezentativaca: Ante Grbavac (Izviđač), Amar Hasić (Trimo Trebnje), Maid Džambegović (Maglaj), Rajko Maričić (Sloga Doboj), Bojan Tulendić (Sloga Doboj), Ibrahim Haseljić (Gradačac), Tarik Karabegović (Maglaj), Adin Karanović (Krivaja), Adnan Sivić (Ivanić), Stipe Mandić (Izviđač), Mislav Grgić (Izviđač), Stefan Stančić (Dubica), Kemo Hamzić (Konjuh), Zlatko Kreso (Velež), Danijel Jurić (Čelik), Andrej Miljuš (Prijedor), David Prestaž (Borac), Danijel Bižić (Dubica), David Primorac (Izviđač). Rezervni igrači: Jasmin Avdić (Gračanica), Luka Telent (Borac), Selmin Zahirović (Kakanj), Ismar Tahirović (Bosna Sarajevo), Tomo Pervan (Međugorje).

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

prijedor-gradacac-rezultat (2)