brdo-zeljeznicar (1)U jednom od derbija u okviru 21.kola Regionalne lige Republike Srpske-grupa Zapad u Hambarinama, domaćin je bio nešto bolji u prvom poluvremenu, dok je u nastavku dosadašnji lider na tabeli imao izglednije prilike da postigne gol, pa je kada se sve sabere i oduzme, remi i najpravedniji ishod meča, OFK Brdo: FK Željezničar (Banja Luka) 0:0.

Bila je to za ovaj rang takmičenja veoma dobra fudbalska predstava.

Prvi su zaprijetili izabranici trenera Amira Kaltaka, kojima je ovo bila druga uzastopna „nula“ kod kuće, jer su u prethodnom kolu remizirali takođe protiv favorizovane ekipe Dubrava u igri bez golova, a pomenuti strateg je ponovo obuo kopačke i na kraju ušao u igru.

Asmir Brkić je u 7. minuti pokušao sa desne strane, ali je golman Mladen Kukrika, bivši član trebinjskog Leotara u vremenu kada je igrao u Premijer ligi BiH, bio na mjestu.

U 20.minuti još jedno poznato ime, Branislav Krunić, koji se istakao sjajnim partijama u dresu banjalučkog Borca, sada kao igrač-trener i kapiten Banjalučana sjajno je iz slobodnog udarca sa oko 25 metara tukao, ali je lopta pogodila stativu.

brdo-zeljeznicar (2)Ponovo je kao i u prethodnim mečevima bio raspoložen Haris Kaltak.

U 36.minuti pokušao je da izenadi Kukriku, koji je poslao loptu u korner, a dva minuta kasnije, na „pas“ Besima Ibričića, našao se ponovo pred njim, ali nije uspio da ga „matira“.

Uslijedile su prilike na suprotnoj strani.

Najistaknutiji pojedinac u redovima gostiju Darko Medić je prošao u 41.minuti po lijevoj strani i šutirao, ali je kapiten „brđana“ Jadranko Vidović potvrdio odličnu formu među stativama ovog proljeća i odbranio.

Bio je smiren i kada je u 44.minuti pred njim sam bio Bojan Marković, pošto je umakao pažnji protivničke odbrane.

U drugom dijelu „Željo“ je bio ofanzivniji.

U 64.minuti Medić je prošao po lijevoj strani, idealno centrirao, ali na drugoj stativi Markovićev pokušaj glavom Vidović sjajno brani.

Tri minute kasnije, nakon „duplog pasa“ Medića i Milana Grkovića, ovaj drugi je nabacio, Krunić takođe glavom pokušao, a odbijenu loptu od Vidovića, Marković glavom sa „peterca“ poslao preko prečke.

U posljednjim trenucima Brkić je sa lijeve strane krenuo u kontranapad, Kukrika napustio šesnaesterac i zaustavio ga.

Sudija Božidar Marić iz Laktaša, koji je veoma dobro obavio posao, pokazao mu je samo žuti karton.

OFK Brdo: FK Željezničar(Banjaluka) 0:0

Hambarine
Stadion: „Vedro polje“
Gledalaca: 70
Sudija: Božidar Marić (Laktaši) 7
Žuti kartoni: Duraković, Karupović, Vidović, Ibričić (OFK Brdo), Bosančić, Petković, Tadić, Kukrika (Željezničar)

OFK BRDO:
Vidović 8, Mešić 6,5, Harambašić 6,5, Karupović 7, Pašić 6,5, Merdanović 6,5, Duraković 6,5 (od 90. Kljajić -), H.Kaltak 7,5 (od 85. Subašić -), Ljeljak 7 (od 90. A.Kaltak -), Brkić 7, Ibričić 6,5.

FK ŽELJEZNIČAR:
Kukrika 7,5, Pavlović 6,5, Đurić 6,5, Tadić 6,5, Medić 8, Bosančić 6,5, Marković 7, Krunić 7,5, Petković 6,5, Malinić 6,5 (od 62. Jokanović -), Grković 7

Igrač utakmice: Jadranko Vidović (OFK Brdo)

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

brdo-zeljeznicar (3) brdo-zeljeznicar (4) brdo-zeljeznicar (5) brdo-zeljeznicar (6) brdo-zeljeznicar (7) brdo-zeljeznicar (8)