brdo-omarska-prijateljska (2)U derbiju kola, pa možda i prvenstva Druge lige RS-grupa Zapad, viđena je dobra utakmica dva ravnopravna suparnika. Susret je odigran po prohladnom te kišovitom i oblačnom vremenu, a teren je bio idealan za igru. Na tribinama se skupilo oko 250 gledalaca, a ”Vojvode” su svojim navijanjem uljepšali ambijent.

Na početku utakmice igralo se uglavnom mirno i bez mnogo šansi. Omarska je nešto bolje ušla u utakmicu, pa je prvu šansu propustio Jaćimović. Njegov dobar šut je odbranio golman Milkanović. U 30. minutu Sloga je opasna zaprijetila iz slobodnog udarca, ali je lopta završila pored gola. U 33. minutu ponovo Jaćimović dobro šutira sa ivice šesnaesterca, ali je i ovaj put uspješniji golman Sloge. U sljedećem napadu, dobra prilika za Slogu, ali lopta završava iznad gola Omarske. Sloga je u samoj završnici uspjela napraviti jak pritisak. Izveli su nekoliko kornera u nizu, odbrana Omarska je uspjela izdržati, ali ne i u 45. minutu kada je Lukić Borislav doveo Slogu u vođstvo od 1:0. Lukić je dobro šutirao, golman Inđić je uspio dotaknuti loptu, ali ne i spriječiti je da završi u mreži.

Ipak, gol u najgorem momentu nije pokolebao igrače Omarske. Na samom početku drugog poluvremena, Jaćimović je uposlio Panića, a ovaj je sa desetak metara šutirao desnom nogom i zatresao mrežu Sloge. Samo nekoliko trenutaka kasnije Panić je bio u šansi da napravi potpuni preokret, ali nije bio precizan. Nakon toga Sloga je napravila blagi pritisak, ali je Omarska u 71. minutu istrčala školsku kontru koju je golom krunisao Panić za vođstvo Omarske 2:1. Međutim, samo tri minuta kasnije Ristić je iz slobodnog udarca sa 16 metara poravnao rezultat na 2:2.

Ispostavilo se na kraju da je to konačan rezultat, koji u principu odgovara svima, pa sada četiri ekipe: Sloga Doboj, Omarska, Sloga Srbac i Proleter vide svoje šanse za osvajanje šampionske titule. Rezultat je realan, a Omarska može malo više da žali za sva tri boda. U sljedećem kolu Omarska dočekuje Slogu iz Trna.
Igrače je po dolasku u Omarsku još jednom obradovao Dragan Anđić, koji im je priredio večeru. Dragan živi i radi u Beču, a do sada je u više navrata na razne načine pomagao rad kluba. Klub mu se zahvaljuje na dosadašnjoj pomoći a i na ovom lijepom gestu.

Sloga: Omarska 2:2 (1:0)

Doboj
Stadion FK Sloga
Sudija: Vukić (Banjaluka)
Gledalaca: 250
Strijelci: Lukić u 45. i Ristić u 74. za Slogu, Panić u 48. i 71. minuti za Omarsku
Žuti kartoni: Ristić, Zelenković, Janković (Sloga), Romanić Darko, Romanić Bojan, Malešević (Omarska)

Sloga:
Milkanović, Janković, Vuković, Zelenović, Radovanović, Lukić G (Jupić), Ristić (Todić), Lukić J, Bećarević, Lukić B, Hadžikadunić
Trener: Lukić Mitar

Omarska:
Inđić, Nišević Nemanja (Milinković), Višić, Romanić Bojan, Malešević, Zdjelar, Grahovac, Panić, Romanić Darko (Ritan), Jaćimović, Hrvaćanin
Trener: Vuleta Milenko

FK Omarska