meteo alarm (2)Za regije Prijedora i Banje Luke aktiviran je narandžasti meteoalarm, jer se u popodnevnim i večernjim satima očekuje jača grmljavina uz moguće lokalne nepogode.

Ponegdje će padati grad uz jak olujni vjetar, upozorili su meteorolozi. Na području Prijedora i Banje Luke uveče se očekuje obilnija kiša, ponegdje preko 30 litara po metru kvadratnom.

I za područje Tuzle “uključen” je narandžasti meteoalarm zbog mogućih grmljavinskih nepogoda, jakog vjetra i kiše.

Narandžasti meteoalarm je upozorenje na prognozirane opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

meteo alarm (1)Sinoptičari Hidrometeorološkog zavoda RS-a su za danas najavili prijepodne promjenljivo oblačno, ponegdje s povremenim pljuskom, a popodne na sjeveru jaču kišu uz lokalne nepogode s gradom.

Popodne se širi jača oblačnost koja će zahvatiti sjeverne predjele i donijet će jaču kišu, pljuskove s grmljavinom, a mogu se javiti i lokalne nepogode uz grad i jak olujni vjetar. U toku večeri padavine u sjevernom pojasu prema rijeci Savi će biti obilnije, od 20 do 30 l/m², lokalno i nešto više. I temperatura vazduha danas je nešto niža u odnosu na prethodne dana.

Radiosarajevo.ba