rtrs-radakovic-poslovna prevaraU Prijedoru je otkriven privredni kriminal “težak” oko 2.245.000 KM. I to sve zbog obmane pri dobijanju kredita i drugih pogodnosti, ali i poslovne prevare.

Osumnjičeni Miroslav Radaković je 2008. godine obavljajući funkciju direktora privatnog preduzeća prodao nekretninu, da bi nakon toga na ime dugog preduzeća, čiji je takođe bio vlasnik, istu nekretninu uzeo pod lizing, iskoristivši činjenicu da novi vlasnik nije uknjižio nekretninu. Klupko privrednog kriminala počela je da odmotava prijedorska policija.

Јedna nekretnina – dva puta prodata, zbog čega se prema policijskom izvještaju tereti Miroslav Radaković. Istu nekretninu Radaković je založio i kao obezbjeđenje za vraćanje kredita.

Portparolka CЈB Prijedor Marija Matić kaže da je zatim osumnjičeni tu predmetnu nekretninu prodao trećem licu, koje je tu istu nekretninu zalagalo za podizanje kredita kod banke.

Miroslav Radaković bez komentara. Ekipa naše televizije zatekla ga je isred kapije preduzeća u čijem krugu se nalazi i sporna nekretnina. Radaković kaže da se ne osjeća krivim.

Advokatska struka kaže, iz dosadašnje prakse, ako se dokaže krivica za ono što se stavlja na teret, kazna je velika.

Prema riječima advokata Dragana Radetića, zakon je drastičan prema takvim situacijama, a kazne su od dvije do deset godina.

Nekada firme Marko SRL i Silvatrejd, koje se i pominju u izvještaju CЈB Prijedor, danas nose potpuno novi naziv. Kako su nam rekli, na ovom mjestu danas je ovdje novi vlasnik i to iz Srbije.

Kako sazanajemo, ova firma, iako na mjestu dobro istrgovane nekretnine, nema ništa sa navedenim dešavanjima. Dok proizvode i izvoze stolice, ostavljaju da “zakon utjeruje pravdu”.

RTRS