pdp-pd-crnadakGradski odbor Partije demokratskog progresa /PDP/ Prijedor vrlo je aktivan posljednjih nekoliko mjeseci i napravio je veliki iskorak u povećanju broja članova i broja ljudi koji pokrivaju pojedina biračka mjesta, ocijenio je danas generalni sekretar ove partije Igor Crnadak.

“Očito je pred prijedorskim PDP-om najbolji izborni rezultat od kada partija postoji”, rekao je Crnadak novinarima u Prijedoru.

On je na sjednici Predsjedništva Gradskog odbora PDP Prijedor u proširenom sastavu predstavio politiku stranke za borbu protiv korupcije, a bilo je i riječi o pripremama za opšte izbore u narednih 200 dana.

“PDP će u narednih mjesec dana objaviti jedinstven spisak svih afera koje namjerava otvoriti nakon izbora. Svoju deklaraciju o borbi protiv nepotizma ćemo pretočiti u zakon, a tu je zakon o nezastarijevanju krivičnih djela u procesu privatizacije i drugih zloupotreba javnih sredstava koji će pokazati ko je za borbu protiv korupcije iskreno, a ko samo deklarativno”, kazao je Crnadak.

On je dodao da je potrebna dodatna regulativa u javnim nabavkama kao i više javnosti u radu institucija u kojima se sada, prema njegovom mišljenju, većina stvari rješava dogovorom “u četiri oka”.

SRNA