snaga rijeci-vece mladih poeta (1)Društvo književnika “Snaga riječi” priredilo je proteklog petka “Veče mladih poeta” na kojem se predstavilo deset prijedorskih pjesnika.

Svoje stihove govorili su Viktorija Savanović, Marko Vukadinović, Jelena Jokanović, Jovan Medić, Jelena Aleksić, Miloš Stijepić, Tijana Pilipović, Dušan Mikanović, Jovana Radaković i Srđan Dukić.

Predsjednica “Snage riječi” Suzana Stupar navela je da su od ovih deset mladih pjesnika za sada svoje “prvence” objavili Tijana Pilipović i Viktorija Savanović, ali se i od ostalih tako nešto očekuje uskoro.

snaga rijeci-vece mladih poeta (2)“Svima bih rekla da poslušaju svoje srce i razmisle da li to stvarno žele, jer je put pisca, a pogotovo pjesnika, jako trnovit. Sredina ih ponekad smatra čudacima, ali zadovoljstvo i ispunjenost duše je nešto dragocjeno što prati svakog ko se bavi književnim stvaralaštvom. Ako mladi čovjek ima želje i talenta, svakako treba da krene tim putem”, dodala je Stupareva.

Treba naglasiti da je Društvo književnika “Snaga riječi” za nepunih 16 mjeseci postojanja priredilo veći broj književnih večeri i predstavljanja knjiga, a naročito treba istaći činjenicu da veliki broj od gotovo četrdesetak članova ovog društva jesu mladi prijedorski pjesnici pred kojima je tek budućnost.

Gosti “Večeri mladih poeta” koje je pred zavidnim brojem prisutnih održano u Muzeju Kozare bili su učenici Srednje muzičke škole “Savo Balaban” Prijedor: Nikola Davidović (gitara), Tijana Krivaja (solo pjevanje), Boris Papak (solo pjevanje) i Nevena Glušac (klavirska pratnja).