ndcpd-dani dijaspore 2014-turnir gornja ravska (1)S ciljem poboljšanja inter-etničke komunikacije i saradnje između lokalnog stanovništva i dijaspore, kao i jačanja kapaciteta lokalnih zajednica za rad sa dijasporom, uz podršku Nansen dijalog centra Prijedor, u nedjelju 22. juna 2014. godine, u Gornjoj Ravskoj je organizovan multietnički-memorijalni turnir u malom fudbalu pod nazivom „Ivan Grgić“.

Na ovoj aktivnosti učestvovalo je deset (10) fudbalskih timova iz mjesnih zajednica grada Prijedora, Sanskog Mosta, kao i timovi iz dijaspore. U okviru pomenutog turnira revijalnu fudbalsku utakmicu odigrali su ekipe sveštenika i hodža iz MZ Prijedora: Donja i Gornja Puharska, Rakovčani, Rizvanovići, Ljubija, Ravska i MZ iz Prnjavora Dragalovci i Kulaši. Prema informacijama kojima NDC raspolaže, ovo je prva utakmica religijskih službenika u Prijedorskoj regiji odigrana u posljednjih 20 godina.

Koordinatori aktivnosti koja je okupila oko 300 posjetilaca iz MZ Prijedora, Sanskog Mosta i dijaspore bili su Ante Čavlović, Ivan Begić i Mladen Karan, Gornja Ravska. Uz NDC Prijedor, aktivnosti su prisustvovali članovi Nansen koordinacionog odbora za planiranje, Azra Pašalić i Đorđo Jež, kao i predstavnici Službe za saradnju sa MZ Prijedora.

ndcpd-dani dijaspore 2014-turnir gornja ravska (2)Pomenuta aktivnost je prva u nizu aktivnosti „Dani dijaspore – Otvorena vrata Prijedora“ 2014. koje NDC Prijedor organizuje već 4. put, počevši od 2011. godine. Sve aktivnosti u okviru ove projektne linije će realizovati predstavnici MZ grada Prijedora uz podršku kancelarije NDC Prijedor.

NDC Prijedor projekat je finasijski podržan od strane Ministarstva inostranih poslova Kraljevine Norveške.

NDC Prijedor