srna-ljiljana babic-projektiGrad Prijedor će u ovoj godini sa 60.000 KM budžetskih sredstava finansirati projekte 36 nevladinih organizacija.

Načelnik gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti LJiljana Babić potvrdila je da se već nekoliko godina sredstva za nevladin sektor, kao i za omladinu ne dijeli po sistemu donacija, već kandidovanjem i bodovanjem predloženih projekata.

“Prije dva mjeseca raspisali smo javni poziv za dostavljanje prijedloga projekata koji se potom biraju po veoma strogim kriterijumima i po međunarodnoj metodologiji”, rekla je Babićeva.

Ona je dodala da je projekte predložilo i na konkursu učestvovalo 45 nevladinih organizacija, a gradska komisija sistemom bodovanja odobrila je 36 projekata u vrijednosti od 500 do 3.000 KM.

“Riječ je o projektima iz oblasti zdravstva, obrazovanja, sporta, kulture, ekologije i socijalne zaštite koji će biti od koristi, bilo široj društvenoj zajednici, bilo osobama sa invaliditetom ili mentalno nedovoljenom razvijenošću, bilo nacionalnim manjinama ili marginalizovanim grupama”, navela je Babićeva.

Ona je dodala da će u narednom periodu Gradska uprava finansijski podržati i 18 projekata omladinskih organizacija čija je ukupna vrijednost 42.200 KM.

Riječ je o projektima iz oblasti edukacije mladih, sportskih aktivnosti, kulture, ekologije i socijalne zaštite koji će biti od koristi mladima, ali i široj društvenoj zajednici.

“Na konkurs Gradske uprave prijavilo se ukupno 27 omladinskih organizacija i neformalnih grupa”, rekla je Babićeva.

Vrijednost odobrenih projekata je od 500 do 6.000 KM.

SRNA

Rang-listu odobrenih sredstava za projekte organizacija pristigle putem javnog poziva možete pogledati na sajtu grada ili OVDJE

Rang-listu odobrenih sredstava za projekte omladinskih organizacija pristigle putem javnog poziva možete pogledati na sajtu grada ili OVDJE