gomjenica-mrakovica-prijateljska (2)Fudbaleri Gomjenice su na stadionu „Kod Celpaka“ ostvarili vrijednu pobjedu u borbi za opstanak u Regionalnoj ligi Republike Srpske-grupa Zapad, pošto su savladali neugodnu ekipu Progresa sa 3:1.

Uvodni minuti pripali su gostima iz Kneževa, ali u 12.minuti, prvi strijelac Prijedorčana, Branislav Kajtez, umakao im je iskosa po lijevoj strani, ušoo u šesnaesterac i zatresao mrežu za 1:0.

Igrao se 34.minut kada je najbolji pojedinac u redovima Progresa, Dragan Verić, od kojeg su počinjale sve akcije, a učestvovao je u njima i u završnici, ostao usamljen na sedam-osam metara, poslije centaršuta sa lijeve strane, te glavom pogodio cilj za poravnanje 1:1.

Samo četiri minuta kasnije, često puta već viđena scena u „režiji“ dva asa domaćih.

Igor Mršić je nabacio loptu iz kornera sa lijeve strane, a kapiten Darko Tadić našao se na pravom mjestu i bio najviši u skoku za vođstvo svog tima od 2:1 i tim rezultatom otišlo se na odmor.

U nastavku gostujući rival je bio konkretniji.

U 59.minuti Verić je prohujao po desnoj strani i našao se na svega neokoliko metara od golmana Mirana Pejnovića, koji je spriječio njegov prvi pokušaj, dok je kod drugog lopta otišla u gol-aut.

Ni u 63.minuti ofanzivni Miljan Budić nije najbolje reagovao u idealnoj prilici, a, po nepisanom fudbalskokom pravilu, goste je stigla kazna.

U 64.minuti njihov čuvar mreže Marko Marković je u stopostotnoj šansi oborio Mihajla Mijatovića u svom šesnaestercu i pri tom zaradio crveni karton.

Došlo je do gužve, poslije koje je sudija Nemanja Aleksić iz Banjaluke udaljio sa klupe trenera Gomjenice Draženka Pušca, jer je ušao u teren u namjeri da ga zašiti od pobesnjelih igrača gostiju.

Kajtez je svojim drugim pogotkom, poslavši loptu u gornji lijevi ugao gola rivala, a rezervnog igrača Mirka Filipovića, koji je stao među stative poslao u njegovu desnu stranu, povećao na 3:1.

Do kraja utakmice igrali se dosta rastrzano i nepovezano sa obje strane, a najbolji akter Kajtez dobio je crveni karton, pošto je zaradio drugi žuti, nakon jednog oštrijeg starta, a prethodno je opomenut jer je šutnuo loptu u prekidu igre, protestujući jer mu je svirano igranje rukom, iako to nije učinio.

Gomjenica: Progres 3:1(2:1)

Prijedor
Stadion: „kod Celpaka“
Gledalaca: 100
Sudija: Nemanja Aleksić (Banjaluka) 6
Strijelci: Kajtez u 12. i 66. (iz jedanaesterca) i Tadić u 38. za Gomjenicu, a Verić u 34.minuti za Progres
Žuti kartoni: Mršić, Kajtez, Bjelobrk (Gomjenica), Prole, D.Vuković, O.Marković, Verić (Progres)
Crveni kartoni: Branislav Kajtez (Gomjenica) u 78. i Marko Marković (Progres) u 64.minuti

GOMJENICA:
Pejnović 6,5, Dragić 7, Tadić 7, Bjelobrk 7, Draganić 7, Kreća 7, Mršić 7 (od 79. Torbica -), Mijatović 7, Kajtez 7,5, Đurkić 6,5 (od 79. Sredić -), Stupar 6,5 (od 83. Milošević -)
Trener: Draženko Pušac

PROGRES:
M.Marković 5,5, Stojanović 6, Vukman 6,5, O.Marković 6, Prole 6, D.Vuković 6,5 (od 79. S.Vuković -), Verić 7,5, M.Budić 7, P.Budić 6,5 (od 65. Filipović -), Vučić 6,5 (od 79. Dukić -), Marjanović 7

Igrač utakmice: Branislav Kajtez (Gomjenica)

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com